Hur kan jag förbättra anställdas moral?

March 5

Förbättra arbetsmoral gynnar alla inblandade i en arbetsplats. Öka det innebär att människor kommer att ta mer stolthet i sitt arbete, kalla in mindre sjuka, och bli mer produktiv. Gladare medarbetare menar gladare arbetsgivare, eftersom arbetsgivaren inte kommer att förlora pengar på grund av ineffektivitet och förlorad tid. Förbättra arbetsmoral kan ske ganska enkelt.

De flesta människor trivs på känsla uppskattat. Du kan förbättra anställdas moral genom att visa din uppskattning på enkla sätt, till exempel belöna en anställd genom att säga, "väl utfört arbete", eller, "tack för det goda arbetet." Det är ett allvarligt misstag på den del av arbetsgivarna att endast interagera med sina arbetare när det finns ett problem.

Ett annat sätt att visa uppskattning och stärka moralen är genom att vara vänlig och intresserad av dina anställda. Ett varmt leende och en uppriktig fråga om hur man gör kommer i sin tur motivera anställda. Veta peopleâ € s namn och anpassa arbetsmiljön inspirerar medarbetarna att vilja hjälpa dig.

Uppmuntra social interaktion mellan medarbetare och omedelbart lösa konflikter är ett annat sätt att förbättra anställdas moral. Sociala evenemang såsom kontors picknick och softball spel skapar en känsla av kamratskap mellan de anställda. Social interaktion påverkar positivt samarbete och en allmän entusiasm om att komma till jobbet varje dag. Isolering, å andra sidan, orsakar depression och brist på motivation.

Ett annat sätt att förbättra anställdas moral är genom att erbjuda belöning incitament. En väl utfört arbete kan belönas med ett presentkort eller en kontant bonus. Denna belöning kan komma som en överraskning för de anställda som tjänar det, eller det kan tillkännages som en sorts spel eller tävling. Att ha ett mål att arbeta mot det direkt gynnar den anställde kan bidra till att skapa entusiasm, som tenderar att vara smittsam.

En mycket viktig faktor för att förbättra anställdas arbete moralen är arbetsmiljön. Psykologisk forskning visar att atmosfären kraftigt och direkt påverkar motivationen nivå och känsla av välbefinnande hos de anställda på en arbetsplats. När det är möjligt, ger bekväm och estetiskt tilltalande möbler är ett sätt att forskare föreslår att motivera människor. Belysning, blommor och konstverk kan också bidra till att förbättra moralen.

Självklart är inte alltid möjligt att ge en behaglig atmosfär, till exempel i fabriker eller verkstäder. I dessa typer av miljöer, som erbjuder ett trevligt avbrott rum eller relaxavdelning hjälper till att förbättra moralen. I alla arbetsmiljöer, säkra och bekväma förhållanden förbättras anställdas moral genom att ge arbetstagarna en rimlig känsla av trygghet.

  • Förbättra arbetsmoral är viktigt att motivera arbetstagarna.
  • En uppriktigt leende och attityd kan hjälpa motivera anställda.
  • Ordentlig vila kan hjälpa någon att känna sig mer motiverade.
  • Uppmuntra samverkan mellan anställda kan stärka moralen.