Vad är en inhoppare?

January 23

På teatern är en inhoppare en person som lär sig en del av en ledande aktör. Den understudy tar över en del om huvud skådespelare inte kan utföra på grund av sjukdom, skada eller andra oförutsebara omständigheter. Normalt är en skådespelare eller skådespelerska en inhoppare för en huvudperson samtidigt utför en mindre roll inom en viss produktion. I andra fall kan dock en inhoppare har inget tilldelat regelbunden del i prestanda och helt enkelt fungerar som en standby som kan kliva in när det behövs. En inhoppare kallas ibland en "swing" i en musikal eller en "cover" i en opera.

På många sätt är ännu svårare än att spela huvudrollen i en teaterföreställning är en inhoppare. Den inhoppare måste lära alla linjer och blockering av huvudpersonen, men han / hon får minimal ersättning och nästan ingen offentligt erkännande. Om inhoppare är kallad att utföra på scenen, han / hon måste vara redo med bara ett momenta € s varsel. För att ytterligare komplicera saken, itâ € s inte ovanligt att en inhoppare som förväntas lära linjerna för tre eller fler delar inom en prestation. Detta hjälper producenterna att hålla en showa € s kostnaderna nere, men Ita € SA stressande upplevelse för någon artist.

För en blivande skådespelare, som arbetar som en inhoppare är ofta det första steget till en lång och möjligen blomstrande karriär. Understudies nära samarbete med välkända talang, vanligtvis gör värdefulla nätverk anslutningar i färd med att repetera och lära en roll. En inhoppare får också stor exponering om han / hon är faktiskt tillåtet att fylla i under en föreställning. I själva verket, Anthony Hopkins fick sitt första stora genombrott fylla i för rollen som Edgar under augusti Strindbergâ € s Dödsdansen när Laurence Olivier kom ner med blindtarmsinflammation mitt produktionskörning.

Medan understudies tjänar en mycket användbar ändamål är det intressant att notera att de inte alltid är en del av en föreställning. De aktörers Equity Association, en fackförening som representerar många aktörer och scenansvariga i USA, inte kontrakt förpliktigar många visar att anställa understudies. Eftersom det inte finns någon garanti för en inhoppare kommer även att bli nödvändigt, vissa producenter av mindre utställningar väljer att helt enkelt gå utan understudies i ett försök att spara pengar på produktionskostnaderna. I händelse en avgörande skådespelare inte kan spela en roll, är showen helt enkelt in eller bokas om till ett senare datum.

  • En inhoppare måste vara beredda att spela den ledande rollen under en föreställning i händelse av att den huvudsakliga skådespelare inte kan utföra.
  • Anthony Hopskins var inhoppare till Laurence Olivier under Dödsdansen.
  • Understudies måste lära några danssteg som används av utövande de arbetar med.
  • En inhoppare måste lära sig allt om huvudpersonens linjer.