För seniorer: Hur man förbereder din eBay Produkter till sändning

August 3

Innan du paketerar upp objektet du säljs på eBay, ta en närmare titt på köparens handelsvaror. Här är en checklista över vad man ska tänka på innan du skickar ett köp till den vinnande budgivaren:

  • Är ditt objekt som du beskrev det? Om objektet har bucklig eller trasiga på något sätt, e-post den vinnande budgivaren omedelbart och låt dem veta. Om du säljer en vara med sin originalkartong eller behållaren, inte bara kolla posten, se till att lådan är i samma goda skick som objektet inuti. Samlare placera ett högt värde på original lådor, så se till att rutan lever upp till vad du beskrev i din placering. Packa för att skydda det också.
  • Är det objekt smutsiga eller dammiga, eller luktar det rök? Köpare kan klaga om objektet de får är smutsig eller illaluktande, speciellt från cigarettrök. Se till att objektet är fräsch och ren, även om det används eller årgång. Om något är smutsigt, kontrollera att du vet hur man rengör det ordentligt (du vill ta smutsen, inte färgen) och sedan ge det en spritz med en lämplig rengöringsmedel eller bara tvål och vatten.

    Om du inte kan bli av med lukten eller smuts, säger så i din objektbeskrivning. Låt köparen avgöra om objektet är önskvärt med dofter och allt.

    Om objektet har en svag lukt av rök eller är lite smaklös, kan en produkt som heter Febreze hjälp. Bara få en plastpåse, ge ditt objekt en spritz, och hålla den i väskan för en kort stund Anmärkning:. Detta rekommenderas inte för kartong. Och som med alla lösningsmedel eller rengöringsmedel, läsa etiketten innan du sprutar. Eller, om du är i en kapplöpning för att posta paketet, skär ett 2-av-2-tums bit plåt sköljmedel och placera den i en plastpåse tillsammans med produkten.

När du förbereder ditt objekt, måste du bestämma vilken avsändaren är rätt för dig:

  • Postpaket och Priority Mail via US Postal Service (USPS) är ganska mycket eBay standard om du sjöfarten inom USA. (International First Class för transporter upp till 4 pounds till Kanada.) Säljare förlitar sig också på USPS att leverera även internationellt.
  • Större paket (över fem pund) är i allmänhet billigare att frakta via FedEx Ground eller UPS. (När detta skrivs, är FedEx billigare om du inte är sjöfarten hundra paket i veckan).

Oavsett om du är på posten, UPS, FedEx, eller någon annanstans, vara redo, villig och kunna vänta i linje. Om du väljer att gå med USPS, spara tid och stress genom att ge dina paket på ditt brev bärare - eller genom att begära en fri bärare pickup från postkontoret webbplats om du kan skicka hemifrån.