Vad är Keratokonus Intacs?

August 6

Keratokonus Intacs är små, klara, medicinsk kvalitet plast implantat som infogas i hornhinnan hos en patient med keratokonus att omforma hornhinnan och förbättra synen. Keratokonus är en sjukdom i ögat där kornea tunnar och förvränger sig i en konisk form i stället för den normala gradkurva. Införandet av keratokonus Intacs är ett mindre kirurgiskt ingrepp som utförs på ett polikliniskt. Väl på plats, implantaten omforma några av de oegentligheter av hornhinnan genom att platta onormal utbuktning. Vision brukar förbättras genom proceduren men många patienter fortfarande behöver korrigerande linser.

Den plast som används för att göra keratokonus Intacs är en klar polymer, som har visat sig vara kompatibelt med det mänskliga ögat. Samma medicinsk kvalitet plast används för att göra katarakt linsimplantat, och det finns mycket få rapporterade fall av irritation eller reaktioner som uppstår genom ämnet. De är formade som små, extremt tunna halvcirklar. De används typiskt i par som bildar en ringform.

I en patient med keratokonus, gradvis utvecklar hornhinnan en konformad bula som orsakar svår syn distorsion. Keratokonus Intacs har godkänts för behandling av dessa patienter av US Food and Drug Administration som ett sätt att förbättra synen och eventuellt skjuta upp eller förhindra behovet av en hornhinnetransplantation. Insättningsprocessen är en mindre kirurgisk behandling och utförs vanligtvis på kontoret av en erfaren ögonkirurg.

Innan förfarandet är patienten vanligtvis ges lokalbedövning i form av ögondroppar tillsammans med en muntlig lugnande om det behövs. Ögat hålles öppen med en klämma, och en litet snitt görs i hornhinnan. En öppning görs mellan skikten av hornhinnan nära kanten, och keratokonus Intacs införs i strukturen av hornhinnan med en på varje sida av iris. Återhämtningstiden är relativt kort, och vissa patienter rapporterar förbättrad syn direkt.

Den keratokonus Intacs arbete genom att ändra hornhinnans form och platta till konformad abnormitet inifrån. De gör detta genom att försiktigt trycka ut sidorna där de är placerade, vilket sänker den övre delen av krökningen och bildar en tillplatteffekt. De finns i olika tjocklekar, med tjockare ringar ger mer av en platt effekt. De är flyttbara och kan bytas ut om patientens behov förändras. Patienter med keratokonus brukar fortfarande behöver glasögon eller kontaktlinser efter att ha keratokonus Intacs insatt, men kommer att uppleva en viss förbättring av synen.

  • Keratokonus orsakar hornhinnan gradvis förvärva en konisk form.
  • Hornhinnan tillåter ljus att komma in i ögat.
  • Implantat tillverkade av keratokonus Intacs kan användas för kataraktoperation.