Hur väljer jag det bästa Small Business Passning?

August 22

Välja den bästa småföretag svarstjänst kan bero på flera faktorer. Även större företag kan basera sådana beslut på samtalsvolymen, kan detta inte vara en fråga för de mindre företagen. Olika svara tjänster erbjuder oftast olika funktioner i ett brett spektrum av priser. Därför bör en småföretagare frågar sig själv specifika frågor, till exempel om en levande person skulle besvara telefonsamtal, till exempel, eller om ett automatiskt röstmeddelande systemet är tillräckligt. Några små företag sälja varor och tjänster, vilket nödvändiggör ett system för att ta och att uppfylla kundernas beställningar. När hans eller hennes särskilda behov bedöms, sedan en småföretagare kan välja det mest fördelaktiga, kostnadseffektiva alternativet.

Ett övervägande för att välja det bästa småföretag svarstjänst är komplexiteten i kunders € frågor eller sina skäl för att ringa. Vissa ringer förfrågningar kan hanteras främst genom en automatiserad eller röstaktiverad telefonmenyn. Å andra sidan, är en levande telefonsvarare dras ofta för hantering komplicerade samtal. Åtminstone kan det hjälpa att ha en 24-timmars telefonsvarare för att hantera brådskande frågor.

En annan fråga är om det är viktigt för företagets ägare för att kunna hämta sina meddelanden när som helst. Kunderna kan uttrycka frustration med ett företag vars personal inte är tillgänglig för att svara på förfrågningar under normal kontorstid. Dessutom kan en del människor också dra nytta av ett litet företag svarstjänst som erbjuder tillgänglighet efter kontorstid via telefon, som att ta samtal på nätter och helger.

En potentiellt viktig fråga när man överväger ett litet företag svarstjänst är om du behöver beställa-processkapacitet. Företag som säljer produkter eller tjänster och ta kundinformation måste också bestämma om de behöver en säljare också. En relaterad fråga är om kundernas integritet är en fråga, och hur man ska gå om att hålla peopleâ € s information konfidentiell.

Ett populärt alternativ för många små företag är en virtuell svarare. Denna typ kan oftast ge mer än bara svara på samtal och tar meddelanden. Vissa företag ger ett urval av flera alternativ, såsom orderbearbetning och en avancerad röstbrevlådan. De kanske utfärda ett lokalt nummer, avgiftsfritt telefonnummer och faxnummer, om det behövs. Vissa tjänster anställa människor för att föra register eller ange uppgifter som behövs, ungefär som en virtuell assistent.

För de flesta småföretagare, både inkomster och rykte är viktiga. En telefontjänst kan hjälpa någon att maximera sina potentiella intäkter, samtidigt som kundförfrågningar åtgärdas. Välja den bästa småföretag svarstjänst kan också bero på din budget. Vissa svara tjänster erbjuder en gratis provperiod, och de flesta företag är helt tillgänglig på nätet, så det är möjligt att leta efter de bästa alternativen.

  • Vissa människor kan dra nytta av ett litet företag svarstjänst som erbjuder tillgänglighet efter kontorstid via telefon.
  • En levande svarstjänst dras ofta för att hantera komplicerade samtal.