Vad är miljövänligt Inredning?

September 18

Miljövänliga möbler är föremål för hemmet och kontoret som bidrar till en hållbar miljö. Dessa "gröna" produkter inkluderar både mjuka möbler, till exempel sofföverdrag, och hårda möbler, såsom bäddramar. De blir mer och mer populärt som människor söker efter sätt att skära ner på luftföroreningar samt föroreningar i deponier.

I många fall, både återvunna och återvinningsbara material används för att skapa dessa möbler. De lim och färgämnen som används för att göra objekt är giftfria, som är skum. Tyg av poster såsom återvunna dryckesbehållare kan användas. Idag, miljövänliga bås, avdelare, skrivbord och stolar kan alla produceras för kontoret. Alla möbler för hemmiljö, från soffor och bord till tillbehör, såsom hampa kuddar och ekologisk bomull draperier, kan också göras på ett miljöanpassat sätt.

Miljövänliga möbler har en positiv inverkan på inomhusluftens kvalitet. Traditionella möbler innehåller kemikalier som formaldehyd som påverkar luften i rummet. Miljövänliga produkter använder vattenbaserade eller biobaserade produkter som eliminerar användningen av flyktiga organiska ämnen (VOC) som finns i många traditionella lim och finish.

Användningen av trä är ett viktigt begrepp i den här branschen. Miljövänlig möbler ingår inte lövträ tas från skogar som anses vara dåligt förvaltade i termer av deras ekologiska påverkan. Istället är timmer företag med ett åtagande att hållbarhetspraxis valt tillverkarna. Stål kan också användas, eftersom det anses en "grön" metal eftersom det lätt kan återvinnas. Egentligen är stål det mest återvunna materialet i världen.

Medan idén om miljövänliga möbler kan tyckas begränsande för inredning, är det tvärtom, om kreativitet används. Renovering, återvinning och återanvändning material erbjuder många alternativ för många olika typer av utseende. Vissa företag gör över objekt som skulle ha hamnat i deponin. Eventuella bitar som "gröna" möbelföretag inte använder återvinns när det är möjligt, och fortsatt återvinning av tillverkningsavfall är en del av branschen.

  • Bomull är ofta anses vara en miljövänlig material.
  • Miljövänliga möbler är ofta gjorda av återvunnet material.