Vad är Pyramid Set?

December 26

Alla som har tillbringat tid i ett gym vikt rum har förmodligen hört termen pyramid uppsättningar kastas runt, vilket kan framkalla en mängd olika svar på träningsmetod. Pyramid-apparater är i huvudsak en utbildning regim där bodybuilder eller idrottsman börjar sin utbildning rutin med lättare vikter och fler repetitioner. Som träningen fortskrider, flyttar idrottaren på tyngre vikter med färre repetitioner tills han eller hon uppnår sin max vikt och gör bara en upprepning. Pyramiden uppsättningar kan stoppas innan de når en max vikt också. Från och med tyngre vikter och arbeta ner till lättare vikter kallas en omvänd pyramid set.

Pyramid uppsättningar är avsedda att uttömma musklerna, som i allmänhet hjälper till att bygga nya muskelfibrer. Fördelarna med pyramiduppsättningar ses ofta efter bara en kort tid att göra dem, men risken för skador är också hög. En pyramid satte också uppmuntrar en idrottsman att driva bortom komfortzon och satsning på högre vikter än han eller hon är van vid. Musklerna anpassar sedan till den nya vikten och bli vana att lyfta tyngre bördor.

Ett av de största problemen med pyramid uppsättningar är förändringen i idrottarens formen vid högre vikter. Om en idrottsman har lyft vikter utöver hans eller hennes komfortzon, kan han eller hon oavsiktligt ändrar sitt formen medan verkställande en hiss. Korrekt form är nödvändigt för att förhindra skador och maximera muskeltillväxt, och om formen ändras, kan skada uppstå och effekterna av övningen kan förnekas. En tränare eller coach är till hjälp i sådana situationer, att övervaka idrottarens form och sjukdomsförloppet under hela träningspasset.

Kritiker av pyramiden uppsättningen hävdar att medan träningen är bra för att bygga muskelmassa, det är inte särskilt bra på att bygga muskler definition. Som ett alternativ, många människor rekommenderar rep och vikt konsistens. Idrottaren bör välja ett specifikt viktområde han eller hon vill använda för att träna, och bo i denna viktintervall, gör en konsekvent mängd reps på ett konsekvent hastighet. Detta förbereder kroppen för stress av ett visst intervall, och musklerna börja anpassa specifikt till detta intervall. Kroppen kommer att få styrka och inte bara muskelmassa, vilket är vad en pyramid set främjar. De flesta proffsen rekommenderar att kombinera en pyramid set träningspass med andra typer av träning för att balansera tillväxten av muskelmassa med toning och styrketräning.