Vad orsakar Sömngång i vuxna?

December 13

Sömngång hos vuxna kan vara förknippad med ett antal orsaker, inklusive andra Parasomni, vilka är sjukdomar som uppenbart under sömnen. Ofta flera faktorer, som stress, vissa mediciner och skallskador, samverkar för att skapa ett sömnen problem. Människor som sömnen kan konsultera en läkare för utvärdering för att leta efter potentiellt farliga orsaker och behandla dem. Detta kan lösa sömnen problemet.

Sömngång är mycket vanligare hos barn. Som människor flytta in i vuxenlivet, sömnmönster förändras och sannolikheten för sömnen minskar. Stress är ofta en faktor i sömnen hos vuxna. Människor kan också utveckla störningar under sömn på grund av alkohol eller drogmissbruk, läkemedel kända för att störa sömncykel, och sömnbrist. Hyperthyroid förhållanden har kopplats med sömnen hos vuxna, som har skallskador och migrän. I vissa fall finns det ingen tydlig orsak.

Människor i behandling för sömnen kan bli ombedd att tillbringa en natt i en sömn klinik så de kan observeras. Data kommer att samlas in om hjärnans funktion i sömnen och används för att se vad som händer i patientens sinne före och under sömnen episoder. Kopplingen till andra parasomias kan spela en roll och patienterna kommer att observeras för tecken på andra sömn frågor medan de är i viloläge kliniken. En grundläggande blodpanel kan också köras för att kontrollera om tecken på sköldkörtelproblem och andra frågor.

Om ingen av dessa åtgärder kan avslöja en bakomliggande orsak, kan andra riskfaktorer för sömnen hos vuxna vägas. Patienten kommer att intervjuas för livsstilsfaktorer som stress och droganvändning. En läkare kan också screena för psykisk ohälsa. Fast oftast inte orsakerna till sömnen hos vuxna, när obehandlat, de kan bidra till stressnivåer och kan resultera i att hantera beteenden som att dricka, vilket gör att patienten att utveckla störda sova.

Hanteringsalternativ för sömnen hos vuxna varierar. Ibland kan åtgärdas orsaken och patienten kommer att uppleva normala sömnmönster efter behandling. För andra patienter kan mediciner behövas. Patienter som utgör en fara kan behöva hållas tillbaka och familjemedlemmar kan få i uppdrag att övervaka dem under sömnen för säkerheten. När sömnen hos vuxna utvecklas, kan det vara mycket långlivade och en tid kan krävas för att utrota den. För vissa patienter kan det bästa behandlingsalternativet vara att lära sig att leva med enstaka anfall av vandrande under sömnen, med grundläggande säkerhetsåtgärder som genomförts för att minska risken för skador.

  • Det finns ett antal orsaker till sömngång, som sträcker sig från genetik för stress.
  • En migränhuvudvärk eller trauma mot huvudet kan orsaka en vuxen att sömnen.
  • När sömnen hos vuxna utvecklas, kan det ta lång tid att utrota den.
  • Människor kan utveckla sömnstörningar på grund av alkoholmissbruk.
  • Traumatiska förändringar i livet kan orsaka någon att sömnen.
  • Sömnbrist kan så småningom leda till sömngång.
  • Någon som har en sömnen störning kan känna groggy på morgonen.