Vad är Black Henna?

October 9

Svart Henna görs genom att blanda para-fenylendiamin (PPD) med henna, en naturlig, växtbaserad färg. Även henna har använts i århundraden för att skapa tillfälliga kroppskonst och tatueringar, är den svarta typen en modern skapelse. Ren henna är tillverkad av henna växten, Lawsonia inermis, och är en säker, skonsam sätt att dö oneâ € s hår eller hud. PPD är en kemisk färgämne som används i en rad produkter, inklusive hårfärgningsmedel, färgmedel för tyger och päls, skrivare och kopiator färgämnen och foto utveckla kemikalier. Medan henna är en naturprodukt, PPD däremot, är noterat av Centers for Disease Control (CDC) som kontaktallergen, och är ett mycket allergiframkallande ämne, vilket innebär de flesta människor kommer att ha någon form av en allergisk reaktion när de kommer i kontakt med det.

The Black Henna i modern tid är en annan än den 19: e århundradet. Detta var ett färgämne som används för att färga hår svart, som använde en kombination av indigo och henna. Det är viktigt att notera att det inte finns något sådant som naturligt förekommande svart henna. Tekniskt sett är ännu ren henna olagligt i USA för användning på kroppen för att skapa kroppskonst, eftersom Food and Drug Administration (FDA) har aldrig godkänt den för användning på huden. Oavsett, är användningen av henna för tillfällig tatueringar utbredd, även i USA, och begränsningen är milt verkställas.

Fördelen med att lägga PPD till henna är att det tillåter tatueraren för att skapa en kolsvart tatuering, som färgas in i huden på så lite som 30 minuter. Med ren henna är en mer utdragen process, vilket resulterar i lättare, bruna fläckar. Svarta hennatatueringar har blivit populärt med tatuerare i turistorter på grund av de snabba, dramatiska resultat samt deras höga vinstmarginal. Eftersom användningen av PPD i henna inte är reglerat, koncentrationen av PPD lagt kan variera kraftigt, och vara väl över vad som godkänts för användning i hårfärgningsmedel.

Inom några dagar kan svart henna orsaka extrema allergiska reaktioner som resulterar i ett rött, blåsor, klåda och / eller en kemisk liknande bränn som kan skorv över och ärr i form av tatueringen. Tyvärr kan detta ämne också resultera i en permanent PPD känslighet. De som har upplevt en allergisk reaktion mot PPD i svart Henna kanske inte kan använda hårfärgningsmedel, solkräm, smink eller mörka kläder som har den kemiska. PPD kan också vara cancerframkallande, och har kopplats till astma.

Om du eller någon du känner överväger en henna tatuering, det finns sätt att kontrollera om färgen som används är ren henna. Pulvret används för att göra henna pasta, liksom pastan själv, bör vara grön. Om det är en mycket mörkbrun eller svart, och / eller har en kemisk lukt, kan det vara svart henna.

  • Svart henna skapar en dramatisk effekt.
  • Svarta henna kan färgas in i huden på mindre än 30 minuter.
  • Fördelen med att lägga PPD till henna gör tatueraren för att skapa en kolsvart tatuering.
  • Svart henna används som ett färgämne för tillfälliga tatueringar.