Utvärdera en potentiell anställd s Fit i din företags

November 15

Anställa nya medarbetare kan vara en av de största besluten en bra ledare gör. Du behöver någon som kan ta din organisation till nästa nivå. En smart chef gör inte anställa beslut enbart baserat på ett CV och en bra arbetsmoral, dock. Att bygga det bästa företaget med det bästa laget, kommer den bästa ledaren ihåg att sätta gemensamma värderingar som grund.

När du anställer folk för att bli en del av din organisation, vill du vara säker på att deras värderingar är dina värderingar. Se till att du är personligen tydliga om dessa värden och be eventuell anställd vad deras är. Låt dem veta "hur saker görs runt här" - saker som hur man förväntar sig att bete sig, vad de får göra och vilka beteenden är olämpligt när det handlar om andra. (A värden uttalande är ett bra verktyg för detta.)

Kanske innan du spiller bönorna om dina värderingar, kanske du vill ställa några frågor om deras värderingar. Du kan börja med några frågor som dessa:

  • Om du skulle kunna arbeta för någon ledare i världen, levande eller död, vem skulle du välja?
  • Vad sägs om att särskild ledare ledde dig att välja honom?
  • Vad vägledande principer gjorde detta ledare följa?
  • På vilket sätt är de vägledande principerna samma principer som du värdesätter?
  • I vilken typ av kultur eller miljö tycker du om att jobba?

Ju mer personlig klarhet du får från jobbsökande, ju mer de kan vara värt att överväga. Hjärnan som känner sig själv och har åtagit sig att sina egna värderingar är mycket mer värdefullt än en hjärna som inte vet vad de vägledande principerna är. Verkligen känna dig själv och vad du värde kräver god kommunikation mellan de verkställande områden i hjärnan och den känslomässiga områden. Utan kunskap om sina egna värderingar, även någon som kan recitera dina värderingar uttalanden till brevet kan ha lite engagemang för dina värderingar.

Du brukar inte köpa en ny bil utan att ta minst en provkörning. Ge den anställde en prövotid om du kan. En nyanställd liknar en student på de första dagarna av skolan, hon är på gott uppförande. När hon slutar försöker så hårt att imponera, kommer den verkliga beteendet ut. Låt kandidaten spendera lite realtid på jobbet arbetar med sina eventuella gruppmedlemmar. Om du gör det gynnar er båda. Om hon hatar arbetet efter rättegången, off hon går. Om hon inte passar in med andra, har du möjlighet att säga adjö eller försöker ut henne i en annan egenskap.