Vilka är bonusprogram?

December 8

Bonusprogram, eller FFP, är ett belöningssystem som skapats av flygbolagen för att öka kundlojaliteten till ett visst företag. De flesta bonuspoäng eller miles till kunden baseras på vissa åtgärder kunden kan vidta, som att köpa en flygbiljett eller hyra en bil från en av de airlineâ € s samarbetspartners. Bonusprogram är ett bra sätt att tjäna rabatterade biljetter eller andra belöningar, men kunderna måste vara medvetna om att det ofta finns dolda avgifter i samband med inlösen av sina poäng.

År 1981 började American Airlines FFP vurm genom att införa AAdvantage, samarbetar med Hertz hyrbilar och hotell Hyatt. Det grundläggande systemet innebar att för varje mil flugit med bolaget skulle kunden få en gratis milen på sitt konto. Tyvärr är systemet lite mer komplicerat som en frequent flyer mil inte är lika en faktisk mil av en flygning. De flesta belöningar, såsom inrikes flygbiljetter, arena € t uppnås förrän du har nått en viss uppsättning antal miles, vanligen 25.000 eller 50.000. Vissa konsumentstudier sätta faktiska kontantvärdet av ett bonusprogram mil på ca 2 cent i amerikanska dollar (USD).

Efter American Airlines debuterade deras system, de flesta andra stora flygbolag följt efter, samarbetar med olika reseföretag, hyra bil distributörer och hotell. Bonusprogram blev mycket mer komplicerat eftersom flygbolagen tävlade nu att erbjuda incitament och rita in kunder. Många flygbolag bildade allianser med globala operatörer inom områden som de inte verkar, så att kunderna skulle få poäng eller miles för att flyga med transportörer i samband med deras FFP flygbolaget. De samar också med kreditkortsföretag, så att kunderna kan tjäna poäng för varje dollar som läggs på deras kreditkort.

Särskilt lojala kunder eller regelbundna flygblad som belöper stort antal miles ofta uppgraderas till en elit status inom FFP. Dessa högre nivåer, ofta märkta som guld, silver och platina, tillåter större bonusar för aktiva kunder. Fria inhemska uppgraderingar av affärer eller första klass platser, tillgång till exklusiva salonger, och en fördubbling av mängden körsträcka intjänas för vissa flygningar är vanliga fördelar för elit kunder bonusprogram.

Poäng kan lösas in för många andra än flygbiljetter saker. Vissa bonusprogram har alternativ att donera pengar till välgörenhetsorganisationer som behöver flygbiljetter, såsom stiftelsen Make-A-Wish. De kan också oftast lösas in mot presentkort till butiker, såsom Macyâ € s och Amazon. Du kanske också kunna använda dem för rabatterade resealternativ med andra partner, som gratis nätter på hotell eller extra dagar med en hyrbil.

Förstå om du använder bonusprogram som du förmodligen kommer att debiteras skatt på inköp, och kan även tas ut en avgift för att lösa in dina miles alls. Du kan också debiteras en avgift om det inte finns någon aktivitet på ditt konto under en längre tid. Vissa inlösen kan vara ett bättre värde än andra; Om du har tillräckligt för en gratis inrikesflyg i USA, som flyger till någonstans 3000 miles (4828 km) kommer att bli ett bättre värde än flyger till nästa tillstånd över.

När du väljer ett bonusprogram, försök att uppfylla dina personliga behov resor. Om du besöker ett område flera gånger, se till att du väljer ett flygbolag som flyger där eller erbjuder ytterligare belöningar för enformiga flygningar. Bonusprogram kan vara en stor tillgång för alla vanliga resenärer som vill spara pengar. Även på grund av avgifter, belöningen är sällan faktiskt gratis, de är ofta kraftigt rabatterad från ordinarie priser, och det kan vara underbart.

  • Vissa flygbolag låter passagerarna uppgradera till business-class säten i utbyte mot sina frequent flyer miles.
  • American Airlines introducerade bonusprogram 1981.
  • Frequent flyer miles kan användas för att köpa gratis flyg.