Vad är en Knot Garden?

April 7

En knut trädgård är en trädgård som noggrant strukturer örter, buskar och blommor för att skapa en detaljerad och symmetrisk design av knotwork. Knot trädgårdar är särskilt förknippad med brittiska och den franska kulturen, även om de kan hittas i hela världen. De varierar mycket i storlek från massiva trädgårdar som endast kan verkligen uppskattat från höjden till små trädgårds accenter i större trädgårdar. Många dödsbon har vackra exempel på historiska knut trädgårdar, och intrepid trädgårdsmästare kanske vill prova sina händer på att göra en.

Konceptet med en knut trädgård först uppstod i elisabetanska England. Elisabetanska knut trädgårdar var utformade för att efterlikna de vackra broderier som är förknippade med den perioden i brittisk historia. De var ofta med aromatiska örter och växter, och slingrande gångar som tillät människor att njuta av sevärdheter och dofter av trädgården. I vissa fall har en knut trädgård tänkt att ses från upphöjda gångbanor och terrasser.

Frankrike plockade upp konceptet, med många franska gårdar och slott anta knut trädgård för sina egna användningar och sprida idén långsamt i resten av Europa. Några historiska knut trädgårdar är hundratals år gamla, även om de ursprungliga växterna är inte alla intakta. De kan oerhört detaljerat som också, med knutar i ljus färg och grus, tegel eller trä stigar.

En traditionell knut trädgård är innesluten i en fyrkant, och det oftast inte finns med häckar. Vissa människor, däremot, växt låga häckar av buxbom, trimning dem tätt så att de förblir nära marken. En knut trädgård kan också ha en central funktion som en fontän eller en staty, och den har en mycket formell övergripande utseende och känsla. Trädgården är också oftast i linje med väderstreck, och några trädgårdsmästare etablera symboliska växter så att trädgården har en djupare mening.

För att fastställa en knut trädgård, måste en trädgårdsmästare vara en noggrann planerare. Det bidrar till att ta exakta mätningar i området, och att utarbeta mycket stora planer. Normalt är långsamt växande plantor planteras väldigt nära varandra så att formen på knuten trädgården framträder nästan omedelbart. Växterna måste noggrant trimmas och vårdas för att säkerställa att knuten trädgården behåller sin form, och trädgårdsmästaren bör lägga en tanke på tillgång till trädgården genom noga utlagda vägar, så att trädgården kan upprätthållas utan att riskera skador på växterna .