Vilka är de medicinskt bruk av Antrakinon?

July 23

Antrakinon har visats i vissa studier för att hjälpa stöd i matsmältningen som laxermedel, för att minska inflammation i artrit patienter, och för att hämma tillväxten av cancerceller. Det finns mer än en typ av antrakinon, och de som används för medicinsk behandling är ofta finns naturligt i växter såsom aloe vera. Trots lovande resultat i vissa situationer bör patienter vara medvetna om att denna förening inte bär risken för biverkningar och vissa komplikationer.

En av de vanligaste medicinska användningsområden för antrakinon är som ett laxermedel. Det har visat sig effektiva på att påskynda tarmrörelser i de med förstoppning. Många gånger är det inte rekommenderas, men eftersom det kan leda till biverkningar. En oroande fråga är en missfärgning av tarmarna. Detta är inte farligt, men det kan vara upprörande för vissa patienter, och förvirrande för läkare.

Ett annat sätt på vilket antrakinon används är vid behandling av artrit. Vanligtvis är denna behandling inte utförs med hjälp av ört ensam, men i form av aloe vera kosttillskott. Vissa former av antrakinon finns naturligt i aloe, och man misstänker att det, i kombination med andra föreningar, skulle kunna bidra till att minska inflammation och smärta i samband med vissa typer av artrit.

Cancer är en annan åkomma som kan bekämpas med vissa växter som innehåller former av antrakinon. Ett vanligt exempel är rabarber, eftersom detta är en av de mest testade i termer av effektivitet. Det finns tre separata antrakinoner som finns i rabarber som kan bidra döda cancerceller och förhindra tillväxt av nya. Det behövs fler studier för att avgöra hur effektiv denna behandling skulle kunna vara, men de som gjort hittills varit lovande.

Det faktum att vissa antrakinoner har visats förhindra eller till och med att behandla cancer är inte den enda förbindelsen mellan dessa föreningar och cancerceller. Några andra studier har visat att vissa antrakinon former kan ha en cancerframkallande effekt på kroppen. Detta kan vara mer sannolikt i de som produceras syntetiskt, såsom de som finns i vissa färgämnen och andra kommersiella produkter. Dessa är oftast olika i molekylär smink än de som finns naturligt i vissa växtarter.

Även naturliga ska patienten inte försöka använda växtbaserade kosttillskott utan att först rådfråga en läkare. Inte bara kan de få biverkningar hos vissa patienter, men de kan orsaka interaktioner med andra läkemedel. Det är också viktigt att skapa en tydlig diagnos innan du försöker någon form av behandling.

  • Antrakinon kan användas för att underlätta matsmältningen som ett laxermedel.
  • Antrakinon används ibland i kombination med aloe vera för att behandla artrit inflammation.