Vad är Audio Surveillance?

April 30

Ljud övervakningen är handlingen att lyssna på tredjeparts samtal och spela in dem. Denna teknik används ofta av brottsbekämpning, privatdetektiver och statliga spionorgan. Mest ljudövervakning består av antingen buggning ett rum, klädd i en tråd, knacka en telefon eller distans lyssning. Varje ger olika fördelar och nackdelar, beroende på situationen.

Avlyssning är en av de vanligaste och enkel form av ljudövervakning. Detta är att föredra eftersom det är mycket diskret och tillåter två sidor av en konversation som tydligt registreras. Små ljudenheter, som vanligen kallas buggar, är fästa på de interna kretsarna av en telefon för att plocka upp en konversation. En signal sänds trådlöst till en annan enhet som registrerar konversationen. Nackdelen med denna metod är att få tillgång till ett subjekts telefon att korrekt avlyssna den.

Ett rum mikrofon är en annan ljudövervakningsteknik som ofta används. Detta innebär att plantera en trådlös mikrofon i ett rum för att plocka upp samtal. Förklädda rumsmikrofoner finns att se ut pennor, klockor, uppstoppade djur och en mängd andra dolda former. Denna mikrofon sänder en signal till en mottagare, precis som en avlyssnings gör, och signalen kan direkt registreras. Nackdelen här är tillgång till vissa rum och att få bara en sida av ett telefonsamtal om det sker i det rummet.

Nedfällbara sändare som kallas kroppstrådar är välkända enheter som har varit med i många TV-program och filmer. En liten mikrofon och sändningsanordning bärs under kläderna på en person i syfte att skicka tillbaka till en mottagare en signal och spela in ett samtal. Detta gör att personen som bär tråden att ställa frågor och få specifika detaljer som helt enkelt lyssna på andras samtal kunde inte ge. Nackdelen med denna metod är att få tillgång till den person som behövs för att registreras och även dölja mikrofonen på ett sätt som döljer det men medger tydlig inspelning.

Långväga mikrofoner är ett annat hemliga medel för ljudövervakning. En parabolisk mikrofon, som ofta kallas ett hagelgevär mikrofon på grund av sin långa formen, har en kraftfull förmåga att plocka upp samtal upp till (91,4 m) 300 meter bort. Dess huvudsakliga nackdelen är dess höga känslighet. Det kan ta upp andra ljud och kan inte fungera om hinder som träd och bilar, är mellan mikrofonen och konversationen.