Hur gör jag en Virka väska?

July 17

En virkad väska är en härlig projekt för nybörjare och veteraner lika. De kan vara så enkla eller komplexa som önskas. Former och storlekar kan lätt bestämmas som projektet virkat, vilket gör det enkelt att anpassa en virkad väska för en viss användning.

Virka veteraner kan njuta av att göra komplicerade mönster utan tid inblandad i en filt. Välj helt enkelt en virkad rutmönster som är tilltalande och gör så många block som behövs för att producera en påse med önskad storlek. Sy ihop blocken i ena sidan av väskan och sedan skapa sin lika med baksidan. En fyra tum (10,1 cm) blocket kan göra en liten läppstift påse, medan fyra sys ihop kan göra en fin 16 tum (40,6 cm) toto för böcker. Lägg en liner om så önskas, och sy på ett handtag för en enkel påse.

För nybörjaren kan en enkel rak virkad väska vara gussied upp genom att virka flera färger samtidigt, eller byta ut färgerna med varje rad. Garn distributörer som Lion Brand Yarn har många idéer för stygn och kassar gratis på sina webbplatser. En snabb webbsökning för "enkel virkad väska" kommer att föra tillbaka många idéer från dragsko påsar till stranden toton.

För att skapa en enkel grund väska, kan virka artister följer dessa anpassnings instruktioner. En genomsnittlig påse tar cirka två normalstor garnnystan. En virknål allt från G6 H8 kommer att fungera bra beroende på hur öppen för en söm ville. Ju större kroken, desto mer öppnar sömmen. Om trim önskas, kommer en liten mängd av en annan färg på garnet som väl behövs.

Denna virka väska kan vara så stort eller litet som behövs. Först måste botten som ska skapas. Detta görs genom att kedja rad så breda som önskas för botten av påsen. Detta ställer hur mycket påsen kommer att kunna hålla. För en vanlig handväska, kommer cirka 5-8 stygn gör. Efter att kedja start stygn, sväng och enstaka virka in var och en av dessa sömmar. Vänd och upprepa tills önskad längd av påsen är nådd. En handväska tar cirka 20-tal rader. När botten är klar kommer det att se ut som en rektangel.

Till att börja sidorna, vänd inte efter den sista sömmen. Det är en bra idé att placera en markör på detta hörn för att se var de raderna börjar och var de ska sluta. Begin enda virkning in längden av rektangeln och fortsätta runt omkretsen av hela botten. När markören är nådd, kan den nya raden sammanfogas eller stygnen kan helt enkelt fortsätta enkelsömsprogrammet spiral tills påsen når önskad höjd.

När den är klar, kan en kant trim läggas till den översta raden. Denna trim kan vara en liknande färg, kontrasterande färg, eller ett finare garn som sliten bård. Helt enkelt virka en enda tråd på den nya färgen runt den övre kanten, eller använd en prydlig kantmönster som en popcornkant eller picot mönster.

De sista handen på påsen beror på hur snygga de virkade artister vill vara. För det enklaste sättet att göra ett handtag, kan en butik köpt handtag sys på insidan kanter påsen. Om så önskas, kan ett tyg liner av en samordnande tyg sys i. Lite tillbehör som knappar eller järn-lappar kan också läggas till för extra stil och personalisering av den nyligen virkade väskan.