Hur väljer jag det bästa HEPA Room Filter?

August 18

En High Efficiency Particulate Air (HEPA) rumsfilterenhet kan hjälpa rena luften och göra det till ett mycket överkomligt pris. När fler konsumenter har blivit medvetna om farliga luftföroreningar inomhus, har HEPA rums filter blivit mer populärt. Som en luftrenare, är ett HEPA-filter rummet anses av många vara det bästa alternativet för ett hem eller ett kontor. För att välja den bästa HEPA rummet filter, den primära sak som du kommer att behöva överväga är storleken på rummet, eftersom filterprestanda är direkt relaterad till mängden utrymme som luftrenaren förväntas hantera.

Varje HEPA rum filter är specificerad för att byta ut luften inom en viss mängd tid för en viss mängd utrymme. Det är därför det är viktigt för dig att mäta kvadratmeter eller meter och kubikfot eller meter i rummet där du kommer att sätta HEPA-filter. Det finns många modeller på marknaden, och alla kommer att specificera sin maximala kapacitet när det gäller luftväxling.

Se till att du köper bara en enhet som är klassad för storleken på rummet där enheten kommer att placeras - eller mindre. Installera en enhet som är mycket mer kraftfull än vad rummet storlek kräver kommer att resultera i de filtreringsmedium som behöver bytas ut oftare än vad som borde vara nödvändigt. Detta skulle kraftigt öka de kostnader som du ådrar.

Det är också viktigt att du kontrollera kvaliteten på HEPA rumsfiltret innan du köper den. För att vara en certifierad HEPA rumsfilter, måste enheten kunna avskilja minst 99,7 procent av alla partiklar som är 0,3 mikrometer eller större i storlek. Partiklar som är mindre än 10 mikrometer i storlek inte kan ses med blotta ögat, så dessa partiklar är extremt små. En certifierad HEPA-filter kommer att fånga partiklar såsom mögelsporer, tobaksrök, den stora majoriteten av luftburna virus och praktiskt taget alla illaluktande material.

  • Ett HEPA-filter kan bidra till att minska cigarettrök i ett hus.
  • Många labb använder HEPA rums filter för att hjälpa till med avlägsnandet av skadliga ångor.