Vilka är kännetecknen för parakiter Behavior?

July 30

Termen parakiter används för att hänvisa till ett antal arter av små papegojor, den vanligaste av dessa är svenska undulat. Parakiter göra bra starter husdjur för familjer eftersom de är relativt billiga att köpa och ta hand om, och de kan vara ganska trevlig i rätt miljö. Vanliga parakiter beteende omfattar härma ljud, näbb slipning, pustande upp och skaka sina fjädrar, tugga, och regurgitating mat.

Liksom de flesta medlemmar av papegojan familjen, parakiter är utmärkta mimickers. De lyssnar noga på varje ljud runt dem och, under en relativt kort period, de lär sig att duplicera det. De härmar ofta allt från telefonen ringer till mikrovågsugn pipa. Parakiter kan läras att tala, men lär dem tar en betydande tid och tålamod. Även parakiter är inte tekniskt i sångfågel familjen, är sång mycket vanligt parakiter beteende också.

En annan egenskap hos undulat beteende är näbb slipning. Fåglarna brukar göra detta eftersom de bosätter sig i för en tupplur. Bird beteende specialister är inte säker på exakt varför parakiter och andra fåglar gör detta, men de flesta tror att det är helt enkelt ett tecken på lycka. Det kan också vara ett sätt för parakiter att hålla näbben fin och skarp så de lättare kan bryta öppna frön. Parakiter Torka även näbben över deras sittpinnar, sidor av buren, eller något annat hårt föremål för att avlägsna matrester.

Parakiter puff ofta upp och skaka sina fjädrar hela dagen. Det finns många orsaker till denna typ av parakiter beteende. Vanligtvis engagera de i dessa aktiviteter samtidigt putsar sina fjädrar för att hålla dem rena och dra ut den naturliga oljor. Parakiter kan också blåsa upp för att göra sig ser större när man står inför ett potentiellt hot. Om en annan undulat av det motsatta könet är i närheten, skulle de vara att visa upp en potentiell partner.

Tugga är en viktig egenskap hos undulat beteende, och är vanlig i de flesta medlemmar av papegojan familjen. De tuggar främst att hålla näbben i bästa skick samt att roa sig. Parakiter ägare bör ge sina fåglar med många olika objekt att tugga på. Parakiter njuta födosök, och en liten kartong fylld med frön, godsaker, och strimlad papper är ett bra sätt att uppmuntra både tugga och födosök.

Regurgitating mat är vanligt i många raser av fåglar, inklusive parakiter. Även om det verkar som om de är kräkningar, är denna egenskap av undulat beteende inte ett tecken på att fågeln är sjuk. Parakiter föräldrar matar sina ungar genom att tugga upp maten, svälja den för att få lite magsafter på den och sedan föra den tillbaka upp och spotta det i munnen på sina ungar. De äter också varandra som ett tecken på kärlek, och kommer ofta spy sin mat som ett offer för sin älskade ägare.

  • Sjunga är en vanlig undulat beteende.
  • Mimicking är ett typiskt beteende hos många typer av papegojor.