Vilka är de bästa tipsen för Raising ett Spirited Child?

July 19

En pigg barn är ett barn som ses av sina föräldrar som utmanande och resistenta mot disciplin eller mycket energiska och moody. Vanligtvis höja en pigg barn är inte annorlunda än att höja en vanlig barn i termer av strategi, men det kräver mer ansträngning och mer energi för att upprätthålla föräldraskap tekniker. De utmaningar som att lyfta en pigg barn kretsar främst kring frustrationen av att ha en olydig eller energisk barn. Föräldrar till kniviga barn inser oftast att denna typ av barnet så småningom kommer att svara på grundläggande föräldraskap tekniker, men att det kommer att ta mer tålamod att genomföra dem.

Att ha en pigg barn kan vara tröttsamt för en förälder, så det första sak att komma ihåg när höja en pigg barn är att ta tid för att behålla förälderns förstånd. Terar sina egna barn inte är frisk, och ständigt bombarderas av önskningar en behövande och okuvliga barn kan vara dåligt för föräldra hälsa. Kan förväntas endast en frisk och tålmodig förälder att hantera behoven hos en pigg barn, så ta hand om sig själv är av största vikt.

Att höja en pigg barn innebär mer tålamod och viljestyrka, men väldigt få förändringar i strategin jämfört med att höja en vanlig barn. Till exempel kan en vanlig barn behöver få ett ultimatum för att upphöra en släng av att argumentera, men det ultimatum normalt inte leder till att barnet tar den negativa alternativet. Med en pigg barn, kan barnet ta den negativa alternativet för att ifrågasätta den vuxnes auktoritet. Alla vuxna behöver göra är att följa igenom, vilket kan ta viljestyrka.

Att vara konsekvent är viktigt när höja en pigg barn. Om en förälder hotar straff, måste han eller hon följa upp med att straff. Gränser måste fastställas och upprätthållas. När ett barn vet exakt vad reglerna är, kan hanteras överträdelser med logiskt och rutinmässigt. Så småningom, de flesta barn lär sig disciplin.

När problem utöver grundläggande vredesutbrott och olydnad, kan incitament bidra en pigg barn tillbaka till en hanterbar väg. Vissa barn reagerar inte straff oavsett hur hårt, men de kan reagera på möjligheten att få något de vill ha. Ändra föräldraskap taktik kan också hjälpa, även om förändringar bör diskuteras med barnet för att vara tydlig.

Med tanke på att höja en pigg barn är svårt, det finns många stödgrupper tillgängliga som kan erbjuda unika strategier för att hantera dessa barn. Inte bara kan föräldrarna träffa andra föräldrar som kan ha liknande problem, men barn kan också ställas in för att spela med varandra och eventuellt lära bättre beteende färdigheter genom socialisering. När föräldraskap blir för svår att hantera, är professionell hjälp alltid ett alternativ.

  • Spirited barn kan vara benägna att vredesutbrott.
  • Spirited barn tycker oftast friluftsliv.
  • Vissa pigg barn lider av odiagnostiserad ADHD (ADHD).
  • Föräldrarna till en pigg barn ska vara konsekvent när det gäller regler och gränser.
  • Spirited barn är ofta resistenta mot disciplin.