Rengöring av Skafferi

July 15

Skafferier är ett utmärkt komplement till köket för alla hem. Men om rätt vård inte vidtas för att rengöra skafferiet varje gång på ett tag, större problem kan snabbt hitta sin väg in i ditt hem. En felaktigt rengjorda skafferi kommer att leda till en ökad risk för gnagare och insekter förorenande ditt hem. Metoden listade här kommer att ta mellan 60 och 90 minuter att utföra, beroende på storleken på ditt skafferi.

  1. Ta bort. Innan du verkligen kan börja städning, måste du ta bort allt från ditt skafferi. Placera alla objekt på närliggande bänkskivor eller tabeller. Som du går igenom alla objekt i ditt skafferi ta en titt och se om det finns något som du kan göra för att befästa så många objekt som du kan i så få burkar som möjligt.
  2. Torka. När du har tömt ditt skafferi, torka alla tomma hyllor. Använd en fuktig tvättlapp för att ta bort all smuts och damm från dessa hyllor. Om du märker att dina hyllor är särskilt smutsig, kan du behöva skrubba lite hårdare, i vilket fall du behöver för att gå vidare till steg tre. Men om du märker att dina hyllor är OK med ett enkelt torka, hoppa över steg tre och gå till steg fyra.
  3. Scrub. Skrubba dina hyllor ner med varmt tvålvatten blandat med vit vinäger. Denna hemgjord renare kan spara pengar samtidigt som de får kommersiell renare resultat. Om skrubb är nödvändigt, ge tillräckligt med tid för att låta hyllorna helt torr.
  4. Sopa och mopp. Ta dig tid att sopa ut och torka golvet i ditt skafferi. Medan golvet är vanligtvis inte en plats som många människor lagra något, är det platsen som fångar allt. Se till att du använder rätt typ av rengöringsmedel för ditt golv, annars kommer du att hamna skapa en större oreda. När du har sugit golvet, se till att du ger tillräcklig tid för den att torka.
  5. 5. Organisera och påfyllning. När allt är rent, det är dags att sätta allt tillbaka. Som du gör det, ta tid att ordna allt. Det bästa sättet att organisera ditt skafferi är att ha konserver med andra konserver, torrvaror med andra torra varor, och boxed varor alla tillsammans.
  6. Behåll. När du har allt rengöras och organiserat, vara säker på att du behåller organisationen metod som du kom med. Att göra det är att göra eventuella framtida rengörings strävanden lättare