Hur kommer jag igång i Ebook Publishing?

September 16

Internet, en relativt nytt medium, har förändrat hur människor runt om i världen går om deras vardag, bland annat hur människor läser böcker. E-böcker, som är elektroniska alternativ till pappersböcker, är en växande trend bland läsare som vill omedelbar tillgång till boken som de själva väljer, liksom författare som missar kostsamma och snabba utskrifts publicering åtgärder för att tillgodose specifikt till sin publik.

Den växande populariteten för online böcker har bidragit till splurge i inkomstpotential för de som publicerar sina böcker på nätet. Ebook publicering öppnar dörren för författare som inte längre står inför refuseringsbrev från förlagen, betala saftiga avgifter i samband med den traditionella publiceringsprocessen, eller får bara en liten andel av intäkterna när deras arbete träffar bokhyllorna.

Att göra en tillgänglig elektroniskt kan vara relativt enkel bok, men det krävs fortfarande en hel del arbete, inklusive kreativt tänkande, marknadsföra boken, och skydda den mot piratkopiering. Kreativt tänkande är ett viktigt steg i startfasen av ebook publicering. Här måste författaren att avgöra vem sin publik kommer att vara, och antingen komma med skrivandet materialet själv, eller mindre vanligt, kontrakt ut för den tjänsten.

Marknadsföring är också viktigt eftersom det kan göra stor skillnad i antalet läsare en ebook utgivare får. Detta steg i ebook publiceringsprocessen ingår att välja vilka webbplatser distribuerar sitt ebook.

Writers kanske också vill överväga frågor om piratkopiering vid publicering e-böcker, eftersom denna typ av brott mot upphovsrätten kan beröva dem tusentals dollar om året i förlorade intäkter. Även ebook publicering har sina fördelar, gör det också lättare för läsarna att dela böcker med andra utan att betala för dem. Ett sätt att göra detta är genom att helt enkelt maila en bok till en vän. Ett annat sätt är genom att få en återbetalning för boken, och fortfarande fortsätter använda det elektroniskt. Pirater kan också göra en vinst från en annan arbete genom att helt enkelt stjäla dess innehåll och sälja det på nätet.

Ebook publicering, dock betyder inte att författare kommer med nödvändighet att bli föremål för verkliga hot piratkopiering. Det finns flera program skribenter kan betala för varje månad som säkerställer säkerheten för deras arbete. Vissa tar ut en månadsavgift och arbete genom att kryptera och låsa PDF och EXE-filer, vilket förhindrar obehörig användning.

Många av dessa ebook publicering säkerhetsprogram arbetar också för att säkerställa att endast en användare får tillgång till en IP-adress. "IP spårning" varnar huvudsak författare när flera användare försöker använda en IP-adress, och hjälper en författare att eliminera en IP-adress i det fall han eller hon får en återbetalning.

Programvaran som används mest i ebook publicering är Adobe Acrobat och Flip Album. Skribenter kan också få tillgång till bilder för att öka sin e-böcker genom att prenumerera på royaltyfria bilder. Royaltyfri innebär i huvudsak författare köper licensrättigheter att använda fotografier som de väljer från en webbplats.

Det finns också ett antal program tillgängliga som förenklar ebook publicering för författare. Dessa program erbjuder ofta en steg-för-steg-guide som hjälper författare i varje skede av ebook publiceringsprocessen, inklusive tillgång till gratis bokomslag mallar och endast för medlemmar forum.

  • E-böcker är ofta läsa på tabletter, smartphones och läsplattor.
  • eBook publicister kan vara antingen enskilda författare eller företag som är specialiserade på eBook distributionen.