Vad är en Spinal Brace?

September 5

En spinal brace är en anordning som bärs på kroppen av olika anledningar. En spinal brace kan användas av medicinska skäl, till exempel för att uppmuntra ryggradsfusion efter operationen, för att skydda ryggraden efter operation, eller för att försöka korrigera spinal krök såsom skolios utan att behöva tillgripa kirurgiska ingrepp. En brace kan också bäras utan vägledning av en läkare, om man vill förbättra hållning, hantera ryggont, eller skydda nedre delen av ryggen samtidigt lyfta tunga föremål, till exempel. Hängslen är ofta skräddarsydd för den person som bär stag.

En spinal brace kommer antingen att vara en styv plast stag, begränsa rörelse helt i en eller alla delar av ryggraden, eller mjuka stag som helt enkelt ger extra stöd och kan hjälpa till att ta bort trycket vissa kotor om de orsakar smärta. Spinal hängslen görs i olika storlekar och utföranden beroende på vilket område av ryggraden de begränsar. Halskragar, exempelvis begränsa rörelse i halsen; ländryggen hängslen kommer att begränsa rörelse i nedre delen av ryggen. TLSO, eller Milwaukee, hängslen är en typ av fullständig torso spinal stag.

Beroende på spinal skick, kan hela torso spinal hängslen utformas annorlunda. Vissa, ofta kallad kropps jackor, gå under armhålorna och nå till den övre ryggen och bröstet samt ner till höfterna. Andra kan innehålla ett nackskydd i denna design för att dra nacken och axlarna bakåt också. En annan utformning ansluter en höft och ben stag bålen stag, vilket förhindrar användaren från att böja vid midjan alls; människor bär denna stag måste förbli i en tillbakalutad eller plan position. Ortoser används ofta som ett första alternativ för behandling av en spinal krökning problem.

I allmänhet, en spinal stag sliten efter operationen, eller ordinerats att korrigera spinal krökning, måste bäras 24 timmar om dygnet, och bara bort för bad. Hängslen förskrivs ofta efter ryggradsfusion för att begränsa all rörelse i ryggraden under några månader, eftersom detta är nödvändigt för för fusions att växa och läka. Hängslen slitna valfritt, såsom postural korrigering, mild ryggvärk, eller att uppmuntra säker lyftmetoder, endast bärs som behövs. De flesta ryggrads hängslen tillämpas använder kardborrband; postoperativa hängslen är i allmänhet utformade i två delar, en fram och bak, för att göra det lättare att tillämpa och ta bort. Andra kan vara utformade på ett fast stycke med en öppen sida som helt enkelt träs på och dras åt.

  • En spinal brace kan hjälpa till att hantera ryggsmärtor.
  • En spinal bandage kan vara stel och tygla rörelse i olika delar av ryggraden.
  • En halskrage kan begränsa rörelse i nacken.
  • Spinal hängslen kan användas för att behandla skolios, vilket är en onormal krökning av ryggraden.
  • Spinal hängslen används ofta för att begränsa rörelsen efter en steloperation av ryggraden.