Vad är en kokosnöt?

March 27

En kokosnöt är frukten av kokospalm, Cocos nucifera. Dessa växter tros vara hemma i Sydostasien, där de har odlats och använts i livsmedel i århundraden. Olika kokosnöt produkter kan hittas i köket i många asiatiska länder, och de förekommer i andra tropiska dieter också, särskilt i Västindien. Den distinkta smaken av frukten gör det en mycket populär mat, och ett brett utbud av saker görs med denna växt, från palm vin till paj.

Tekniskt sett är en kokosnöt en stenfrukt, vilket innebär att den har ett hårt skal innesluten i ett fibröst yttre skikt. När skalet är sprucken öppen, avslöjar det en köttig vitt kött och en vätska som kallas kokosnöt vatten. Sprickbildning öppen skalet är ingen dålig bedrift; ett antal tekniker används, allt från bakning kokosnötter för att göra dem spröda att släppa dem på vassa stenar i ett försök att kila öppna en spricka i skalet.

Vattnet finns inuti skalet är inte samma sak som kokosmjölk, en populär krämig produkt som faktiskt görs med fruktköttet. Kokos vatten är skarp, cool, och uppfriskande, och det används ofta i drycker i tropiska områden. Det är också hög halt av vitaminer och mineraler, vilket gör det populärt med hälsokost samhället. Mjölken görs genom rivning köttet, blötläggs i hett vatten, och klämma, extrahera en mycket rik, tät vit vätska som är mycket hög i protein och fett.

Kokosmjölk används ofta i curryrätter och soppor i tropiska länder. Det används också för att smaksätta drycker och desserter. Köttet av kokosnötter kan rivas och rostat som garnering, tillade helhet till desserter, chunked i soppor och grytor, och det kan vara frisk, torr, eller rostade, beroende på skålen och regionala preferenser. Liksom kokosmjölk, har köttet en hög protein och fett, och det har en mycket rik smak.

Sap från kokosnötter jäses för att producera palm vin, medan bladen används för taktäckning och barken används ibland som en fiberkälla. Det fibrösa yttre skalet används ibland som väl; denna fiber är känd som kokos. Kokospalmer kan också ge virke för byggprojekt och en källa till bränsle. Det finns många andra användningsområden för dessa växter och deras frukter, förklarar varför de har blivit så populärt i de tropiska regioner där de växer.

  • En kokosnöt har ett hårt skal innesluten i ett fiber yttre lager med en köttig, vit inuti.
  • Kokos vatten är mycket näringsrika och är skarp, cool, och uppfriskande.
  • Kokospalmer kan ge virke till projekt bränsle och bygg.
  • Kokosmjölk är mycket fett och protein.
  • Kokosflingor.
  • En jordglob som visar Karibien, en av de platser där kokosnötter växer.