10 tips för att öka dina chanser att vinna en Grant Award

March 28

Säkra bidragsfinansiering är en färdighet, inte din lycka falla på plats. Om du vill vinna ett bidrag utmärkelse för din organisation, måste du sätta i några allvarliga ansträngningar. Följande tips är beprövade och sant bästa praxis som kommer att sätta dig på huvudet av bidraget som söker förpackningen:

 • Var deadline-driven. Har varje bidrag en publicerad deadline, även om tidsfristen är enligt ett rullande, oavsett vilken typ av finansiär. Ditt jobb är att snabbt hitta tidsfristen, rita det på din projektkalendern, och sedan arbeta febrilt för att få en begäran in till finansiären i tid. Missade förfallodagar missas möjligheter; du inte får en andra chans.
 • Vet antalet beviljade bidrag i någon given finansieringscykel. Om en nationell finansiär delar ut bara tio stipendier, dina chanser att vinna en sådan en mycket konkurrensutsatt beviljande av bidrag är smala. Skygga så låga odds och leta efter bidragsfinansierade tävlingar med högre antal beviljade bidrag. Ju fler utmärkelser delas ut, de högre dina chanser att gripa tag i en.
 • Få ett handtag på vilka typer av tidigare stipendiater. När du vet vem de tidigare finansierade stipendiaterna är för en viss bidrag, kan du få en känsla för vem och var finansiären ger. I de flesta fall kan du ens kalla en tidigare stipendiat och be om en kopia av sitt bidragsansökan (minus ekonomi, förstås) för att vägleda dig.
 • Spana ut de geografiska platser av tidigare stipendiater. Geografisk spårning av var tidigare bidrag har tilldelats kan vara en betydande ledtråd om var framtida bidrag kommer att riktas. Till exempel, om din organisation ligger i Puerto Rico och listan över tidigare stipendiater är alla belägna inom 50 amerikanska delstater, kanske du inte har en chans att vinna ett beviljande av bidrag även om riktlinjerna att stödberättigande inkluderar Puerto Rico.
 • Var uppmärksam på finansiär s beviljande av bidrag finansieringsområde och / eller lock. Om den största bidraget som någonsin tilldelats var $ 50.000, fråga inte för $ 100.000. Finansiärer kommer inte att ni för finansiering när du vill hela sin korg av äpplen i stället för bara ett fåtal.

  Håll din förfrågan närmare botten av utmärkelsen sortimentet beloppet när du frågar en finansiär för pengar för första gången. Efter det kan du öka mängden pengar du begär (fortfarande hålla den inom utmärkelsen intervall, förstås).
 • Fokusera på organisationens kapacitet. Din organisations bakgrund och förmåga berättelser bär höga recension punkter med varje typ av finansiär. Se till att skapa och upprätthålla en årlig standardtext dokument som täcker 100 procent av historia och bidragsförvaltningskapacitet i din organisation.
 • Ge dem grafik galore. Entertain finansiärer genom att lägga visuell KRAFT till dina bidragsapplikations berättelser. Du kan skapa en relevant tabell eller ett diagram eller lägga till en karta eller något annat grafiskt att understryka berättelsen i just avsnittet. Läsarna behöver omläggningar, och en grafisk ger visuell stimulans och levererar kritisk information (läge, servicenummer, bidrag som erhållits) i en estetiskt tilltalande format.
 • Maximera partnerskap. Finansiärer tittar på vilka dina samarbetspartners är och vilka roller de spelar med din organisation. Ha alltid en uppsjö av minst tio samarbetspartners kan du visa i varje bidragsansökan.

  Färre än tio samarbetspartners och din organisation verkar vara slacking i sin nätverksavgifter, samhällsengagemang, och / eller återkoppling intressenter. Skicka in en bidragsansökan som utelämnar samarbetspartners minskar din chans att bevisa att du kan utnyttja alla tillgängliga dollar (organisationens och bidrags finansiär s) för att maximera trickle-down effekt för din målgrupp.
 • Bo i samklang med politik. Politik råda i goda tider och dåliga och kan göra skillnad i din organisation att få (eller inte får) en mycket konkurrenskraftig beviljande av bidrag. Vet alla politiska faktorer som kan hjälpa att säkra finansiering från en potentiell finansiär för din organisation.

  Vid de federala och statliga nivåer, kontakta din kongress- representanter och be dem att spåra din bidragsansökan när du klickar på knappen Skicka på Grants.gov att kontrollera din ansökan framsteg på finansiär. Lokalt, delta politiska händelser och lära känna de lokala initiativtagarna och Shakers.
 • Hålla kontakt med finansiärer. När du slår på din bidragsansökan, måste du utveckla ett schema för att kontakta potentiella finansiärer som har din bidragsansökan under granskning. Noggrant planerade kontakttidsramar kan du påminna finansiärer att du är tillgänglig för att ta itu frågor eller funderingar om innehållet i din ansökan.