Hur väljer jag det bästa Collaborative Workflow Software?

July 17

För att välja den bästa samarbetsflöde mjukvaran, först är det en bra idé att avgöra från vilka funktioner din organisation mest kan dra nytta. Till exempel, om du arbetar i en bransch som reklam, kanske du behöver programvara som gör att du och dina kollegor för att redigera och bearbeta bilder eller videor. På samma sätt kan yrkesverksamma som arbetar i en serviceindustri behöver samarbetsflöde programvara som innehåller ett användarvänligt kund webbgränssnitt. Faktorer som rykte och kostnader också kan komma i beaktande när man väljer det bästa programmet.

Ett arbetsflöde program är någon form av mjukvara som gör att yrkesverksamma att snabbare och mer effektivt slutföra projekt. I de flesta fall går ett dokument, foto eller video via en serie arbetsflödessteg, med början den tidpunkt då man laddat i ett system och sluta efter den framgångsrikt har behandlats. Collaborative arbetsflöde beskriver en process som är utformad för att rymma ett antal olika användare som bidrar till samma arbetsflöde dokumentet.

När du väljer den bästa samarbetsflöde program, kan det först vara en god idé att bestämma vilka typer av programvara passar behoven i din organisation bäst. Till exempel behöver en professionell fotografering affärssystem som innehåller verktyg för att redigera bilder. Du kanske upptäcker att det finns arbetsflöde programvara som utformats enbart för professionella fotografer. På samma sätt kan ett försäkringsbolag hitta program som inkluderar mallar och automatiserad process avsedd för behandling av ansökningar.

Om du har en mindre verksamhet och behöver bara hjälp att hålla koll på finansiella rapporter, order och andra vanliga typer av dokument, kan du dra nytta av en grundläggande arbetsflöde program. Denna typ av programvara omfattar normalt brukar använda dokumentmallar. Det kan också göra det möjligt för användare att utforma enkla processer som sker dagligen.

Öppen källkod samarbetsflöde programvara ofta kan laddas ner gratis från Internet. Dessa program tenderar att vara grundläggande och kan ibland innefatta konstruktionsfel. Proffs med begränsad budget och utan komplexa behov kan dock dra nytta av sina grundläggande funktioner. Andra använder programvara med öppen källkod för att lära sig om olika funktioner, även om de inte faktiskt genomföra programmet i sin dagliga verksamhet.

Proffs väljer samarbetsflöde programvara också kan överväga kvaliteten och kostnaden för programmen. Helst skulle en individ väljer ett program som erbjuder flest hjälpfunktioner till lägsta pris. Denna programvara kan dock kraftigt påverka effektiviteten i organisationens dagliga verksamhet. Det kan vara mer kostnadseffektivt i det långa loppet att betala lite extra för programvara som är pålitlig och som har ett rykte om spetskompetens.

  • För att välja den bästa samarbetsflöde programvara, är det bäst att först avgöra vilka funktioner kan leverera mest nytta till organisationen.