Kan jag använda Cocoa Butter för Acne?

December 30

Medan din hud bryter ut, ska du inte använda kakaosmör för akne. Kakaosmör kan leda till att huden blir fet och oljig, vilket skulle kunna göra dina acne värre genom igensättning dina porer. En annan anledning till varför du bör undvika det är att kommersiella kakaosmörprodukter innehåller ofta starka kemikalier som ytterligare kan irritera huden och därigenom orsakar din akne att bli värre. Även om du använder kakaosmör för akne är inte nödvändigtvis en bra idé, kan du använda den när du har dina finnar under kontroll för att hjälpa till att läka akne ärr och fläckar.

Kakaosmör utvinns ur frön från kakaoträdet, samma träd som kakao och choklad kommer från. I sin naturliga form, är kakaosmör fast, men lätt smälter när den kommer i kontakt med huden. I allmänhet är det en god hudvård produkt eftersom den bildar en skyddande barriär på hudens yta som håller fukt i och hjälper till att läka huden. Tillverkarna använder ofta kakaosmör som en av sina främsta ingredienser i bad- och kroppsprodukter, tillsammans med kosmetika.

Den främsta anledningen till att du vill undvika att använda kakaosmör för acne är att det kan göra dina finnar värre än de redan är. De flesta kommersiella kakaosmör lotion innehåller kemikalier som kan vara särskilt irriterande för huden. Något som irriterar huden kommer att göra en akne breakout värre. Även rent, rått kakaosmör kan öka graden av acne hos individer som inte redan har sin akne skick under kontroll. Dermatologer rekommenderar att vem som helst med akne villkor bör undvika att använda några feta lotioner och krämer, såsom vaselin, kakaosmör, och kalla krämer.

När du använder kakaosmör för akne är inte en bra idé, är kakaosmör en stor naturlig produkt för att läka din hud och minska din akne ärr efter att du har din hudsjukdom under kontroll. Till exempel, hormonförändringar under tonåren orsakar ofta acne, men detta villkor går ofta bort efter tonåren. Om du nu har akne ärrbildning, men inte längre har en aktiv akne skick, kan kakaosmör vara lösningen du letar efter. Efter tillämpning kakaosmör dagligen på ren, exfolierad hud, kan du börja märka en skillnad i utseendet på dina ärr och fläckar efter cirka fyra veckor. Det är bäst om du använder naturliga rå kakaosmör och undvika kakaosmörprodukter som innehåller tillsatta kemikalier.

  • Receptbelagda aktuella salvor är mer effektiva på att behandla akne än kakaosmör eller andra hem behandlingar.
  • Kakaosmör görs från kakao frö.
  • Kakaosmör gör huden mer fet, så det är ett dåligt val för akne.
  • Kakaosmör krämer kan hjälpa till att minska uppkomsten av ärr och fläckar.
  • Kakaosmör kan vara till hjälp för personer som inte längre har aktiv acne men bara de återstående ärr.
  • En medicinskt rengöringsmedel bör användas före kakaosmörprodukter tillämpas i de flesta fall.