Vad är ett pariserhjul?

January 12

En pariserhjul är en åktur som normalt återfinns på mässor och nöjesparker, och består av ett stort hjul stående upprätt, med personbilar eller säten fästa med mellanrum runt hjulet. Den tidigaste Ferris typen hjulet var en handvevade modellen heter Upp-och nedgångar, som används på 16-talet. Det var ingen tvekan påverkats av de medeltida och renässansen begreppen Fortuneâ € s hjul.

George Washington Gale Ferris, Jr, konstruerade den första mekaniserade pariserhjul för worldâ € s Exposition i Chicago 1893. Till skillnad från de flesta moderna pariserhjul, Ferrisâ € design var imponerande stor, och kunde hålla över 200 passagerare i taget. Det var långsam; en enda varv tog ca 10 minuter.

Ferrisâ € designen snart haft rivaler. År 1895 i London, en kopia av pariserhjul designad av Ferris drivs i elva år. I Wien 1897, Hubert Cecil Booth skapat en något mindre pariserhjul. Parisutställningen 1900 uppmanas byggandet av Grande Roue, vilket fungerade till 1937.

Även designers fortsatte att bygga imponerande stora pariserhjul, betoning i pariserhjulet successivt fokuserat på mindre och lättare konstruktioner som kan flyttas till annan stad eller land mässor. Det är ganska vanligt att se detta pariserhjul över hela landet på lokala mässor eller karnevaler. Pariserhjulet av denna typ kan ha mellan 12-16 tvåsitsiga bilar, och är fortfarande en av de mest haft karneval rider.

Men andra typer av pariserhjul blev också populärt. Den tvåhjuliga, eller himmel hjul, är två runda hjul, vilket då inte flytta, bildar en avlång, ett hjul ovanför den andra. Himlen hjul ger extra spänning, eftersom hela strukturen roterar i ett elliptiskt mönster, och varje hjul rör sig oberoende av varandra. Himlen hjulet är också dubbelt så hög som den ljusare bärbara pariserhjul, som erbjuder en bättre utsiktspunkt för ryttare.

En tre hjul pariserhjul blev också en populär design på 1970-talet. Tre hjul på ett stativ arm spunnet oberoende av varandra. Sittplatser var ofta bur gondoler, låta en part av 4-6 personer att sitta tillsammans.

Även gondoler på pariserhjulet tenderar att röra sig endast något som hjulet snurrar, det finns flera pariserhjul med skjutbara gondoler, som kan röra sig mot mitten av hjulet när den snurrar. Dessa kallas dalbana hjul och två kan hittas i USA, i Disneylandâ € s California Adventure Park och på Coney Island. Inte alla gondoler är på spåren, så den som föredrar en stationär gondol kan välja att rida på en i stället.

Intresset återta den tidiga Ferris designen, och särskilt dess storlek, har lett till att flera nya pariserhjul byggs i de senaste åren. Några träffa 264 fot (ca 80 m) höjd Ferrisâ € ursprungliga hjulet. The London Eye, byggda 1999 står (135 m) 442 meter hög, och var fram till nyligen, den största pariserhjul på planeten. Stjärnan av Nachang, i Kina, överträffar nu London Eye, och är (ca 160 m) 525 meter hög. Singapore Flyer, när du är klar, kommer att vara något högre än Stjärnan Nachang.