Vilka är för- och nackdelar med att ha ett kreditkort?

January 1

Ett kreditkort kan vara ett användbart alternativ för att få, men det kan också vara destruktivt för ditt liv om du inte är försiktig. Äga denna lilla plastbit har sina för samt dess nackdelar. Hur den används kan avgöra om din ekonomiska ställning är utmärkt eller om det är mindre än orörda.

En fördel att ha ett kreditkort är att du kan ha det till hands ifall en nödsituation uppstår. Lika bra som den är kan vara, måste du kunna skilja mellan en verklig och en falsk nödsituation. Till exempel, använder den för att betala för en omedelbar operation som din försäkring inte helt täcker är en nödsituation; en ny handväska inte.

En annan fördel med att ha ett kreditkort är att det kan hjälpa till att bygga din kredit värdering. Det finns en hake, men eftersom bara ha kreditkortet är inte tillräckligt. För att ditt kreditkort för att arbeta till din fördel, måste du göra betalningar i tid. Hur mycket skuld du har samlat räknas också, så undvika att bära en balans. Om den används på rätt sätt, kan ditt kreditkort vara ett användbart verktyg för att hjälpa dig att få en bra kredit värdering.

Medan många människor använder sina kreditkort ansvarsfullt, det finns de som är trollbundit med omedelbar tillfredsställelse och köpa filer som de inte har råd att köpa. Vissa köper tusentals dollar i produkter, sedan få räkningen och bli överväldigad eftersom de inte har råd att betala den. Istället för att betala av saldot varje månad, de betalar minst. Även om de gör sina betalningar i tid, ackumuleras det intresse som tvingar balansen att öka. Innan de vet det, de är i över huvudet med kreditkortsfordringar och det blir ett allvarligt problem. Tyvärr är detta en vanlig nackdel med att ha ett kreditkort.

En uppenbar nackdel med att ha ett kreditkort är att du sätter dig i riskzonen för identitetsstöld. När du köper på nätet eller från en butik, du sätter din tro på de säkerhetsåtgärder som av företaget och de enskilda medarbetarna. Allt du kan göra är att hoppas att din information inte hamnar i fel händer. Se till att strimla någon personlig pappersarbete som har kreditkortsnummer på den och läsa dina uttalanden noggrant. Också vara medveten om eventuella företag som du har köpt via som har haft säkerhetsfrågor, till exempel en anställd som stal ÖVRIGT € s personliga information. Dessutom kontrollera din kredit rapport en gång om året utan att misslyckas.

Samtidigt ha ett kreditkort har både sina för- och nackdelar, är det upp till dig att använda den klokt. I motsats till de tankar en del, är ett stort ansvar att äga en. När det används på rätt sätt, kan ett kreditkort vara ett ganska bra alternativ att ha i plånboken.

  • Använda ett kreditkort kan innebära en risk för identitetsstöld.
  • Kreditkort ger konsumenterna möjlighet att skjuta upp betalning för varor för angivna tidsperioder.
  • Konsumenterna bör ägna stor uppmärksamhet åt villkoren för ett kreditkort.
  • Möjliga scenarier för kreditkort skuld.