Hur väljer jag det bästa Sovrum Flooring?

January 6

En viktig aspekt av sovrum design är golv du väljer. Golv installeras i ett sovrum är oftast matta, trä, laminat eller kakel, och varje typ har sina fördelar och nackdelar. För att välja den bästa sovrummet golv för ditt hem, överväga funktionen av rummet, ålder åkande, rummets inredning, och den nödvändiga underhållet.

Om rummet används främst som ett gästrum, dina alternativ för golv är nästan oändliga. Eftersom rummen inte används lika mycket som de som är upptagna hela tiden, finns det färre möjligheter för sovrummet golv skadas eller färgade. Du kan välja ett färgat ljus matta eller dyra trägolv för dessa rum utan bekymmer. Å andra sidan, kan sovrum i konstant användning kräver billigare golv i fall det behöver bytas eller mörkare matta till bättre dölja fläckar.

Tänk ålder rummets åkande vid val sovrum golv. Om rummet tillhör ett barn gamla nog att ha vänner sova över, är mattan i allmänhet det bästa alternativet. Välj en tjock matta med en god kvalitet stoppning för att göra camping på golvet i en sovsäck bekvämare för barnets gäster. En annan bonus på mattan är att ett barn i denna ålder lätt kan rengöra golvet ensam, med bara en dammsugare. Tonåringar kan vara ansvarig nog att ta hand om en ljus färgad matta, men köper smutsavstötande mattan är en bra idé för dessa rum oavsett vilken nyans du väljer.

Sovrum golv ska också passa in bra med resten av rummet. Om du väljer matta, bör det inte matcha färgen på väggarna, eller rummet kommer att övermannades av enstaka skugga. Likaså bör trä eller laminatgolv inte vara samma ton som trä sovrumsmöbler, så att både möbler och golv för att sticka ut på egen hand. Andra sovrum dekorationer, till exempel sängkläder, lampor och konstverk, lättare kan ändras för att göra din valda golv, så att förekomsten av dessa typ poster får inte påverka ditt beslut så mycket.

Slutligen väljer ett sovrum golv som kräver det underhåll som du kan lätt passa in i ditt schema. Golv garantier är ofta beroende på om golvet var ordentligt rengjorda och underhållas, och felaktigt underhåll kan helt garantin ogiltig. Mattan kräver i allmänhet minst underhåll, med bara dammsugning och periodisk rengöring med ånga oftast behövs. Hardwood och laminatgolv tillverkare är ofta ganska noga underhållsåtgärder, med bara användning av vissa rengöringsmedel tillåts. Använda fel produkter på dessa golv kan inte bara göra garantin ogiltig, men också skada golv.

  • Mattan kräver generellt regelbunden rengöring med ånga.
  • Laminatgolv är ett billigt alternativ till trägolv.
  • Om ditt sovrum har trägolv, bör möbler kontrast i tonen.