Vilka är de bästa tipsen för Buske Garde?

February 19

Plantering och odla buskar innefattar lite mer än att gräva ett hål och sätta i buske rötter. För att skapa rätt landskaps för din trädgård, måste faktorer som de buskarter, det allmänna klimatet, och kvaliteten på marken beaktas. Om du funderar på att engagera sig i en liten buske i trädgården, prova att använda dessa tips för att få en bra start.

Först få en uppfattning om vilken typ av buskar växer ordentligt i ditt område. Vissa buskar frodas i klimat där det finns en hel del fukt och värme under större delen av året. Andra gör mycket bra i områden där vädret är något torrt och temperaturen måttlig från vår till höst. Lokala trädgårds och trädgårds klubbar kan hjälpa dig att identifiera de bästa buske anläggningar för din allmänna platsen. Om det inte är en av dessa klubbar i närheten, kan en lokal plantskola förse dig med praktiska förslag på buske trädgårdsskötsel.

Medan utvärdera vilka typer av landskaps buskar som är rätt för ditt område, måste du också bestämma om du vill gå med blommande eller gröna buskar. Många föredrar en blandning hela deras landskapsarkitektur. Till exempel kanske du vill plantera blommande buskar nära fönster och dörrar, så att alla får njuta av doften av blomningarna när anländer till huset eller när du sitter nära ett öppet fönster. Grön buskage kan användas tillsammans sekretess staket eller trottoarer för att ge gräsmattan ett snyggare utseende.

En viktig komponent i buske trädgårds är att välja rätt buskar för jorden i din trädgård. Skickar ett jordprov till ett län förlängning kontor eller det lokala universitetet hjälper får du en uppfattning om vad buskar kommer att frodas i din jord, med minimal skötsel. Jämför denna till noteringen av rekommenderade buskar du fått från plantskolan eller lokala trädgårdsklubben. Slutligen väljer du bland buske namnen som visas på varje av listorna.

Placering är också viktigt om dina buske trädgårds insatser är att skapa ett landskap som är både snygg och praktisk. Ta dig tid att skissa en layout för de främre och bakgårdar, sedan bestämma var ska placeras varje typ av buske. Tänk på att mer högväxt buskar kommer att fungera bra tillsammans staket linjer, lägga privatliv till din gård. De buskar som används för att mjuka linjerna i huset bör i allmänhet vara kortare; Detta kommer att hindra de mogna buskar från att täcka fönstren eller blockera gångar som leder till fram och bakdörrar.

Donâ € t vara rädd för att blanda upp saker lite med din buske trädgårdsskötsel. För blommande buskar, använd en blandning av annueller och perenner; Detta gör att du kan njuta av färska och doftande blommor året runt. På liknande sätt använder en blandning av evergreens med buskar som funktionen olika färger av löv under hela året. Sorten kommer att lägga visuella intresse till din landskapsarkitektur, samtidigt som det ger din gård för att få en ny och fräsch look som årstiderna växlar.

  • Tänk på kvaliteten av jorden före plantering en buske trädgård.