Vad kan jag väntar under en triglycerid test?

October 10

Om planerad till en triglycerid test, kan du förvänta dig en tid faste följt av en bloddragning. Typiskt en sjuksköterska eller phlebotomist, en utbildad specialist på att samla blod, kommer att be dig att sitta ner och kommer att inspektera venerna på alla dina armar. Efter att ha valt den starkaste venen, kommer personen att dra provet svabba nålen injektionsstället med en antiseptisk att döda bakterier på hudens yta. En gummerade bandet kommer sedan göras höga på armen, precis ovanför armvecket, så att blod kommer att bygga upp i venerna. Härnäst kommer en nål med en fastsatt tom flaska eller ett rör som leder till en behållare injiceras in i insidan armbågen eller baksidan av handen och blod kommer att dras ut sedan förseglas och märkas för testning.

Även att få en triglycerid-test är i grunden att få blod dras, förbereder sig för testet omfattar fasta och eventuellt avstå från vissa mediciner, kosttillskott och alkohol. En triglycerid testet hjälper till att identifiera nivån av triglycerider, en viss typ av fett görs i kroppen, i ditt blod. Om du äter ett överskott av fet mat eller kolhydrater, är överviktiga, eller konsumerar för mycket alkohol, till exempel, kan triglycerider vara hög, och din kropp är sannolikt att få alltför många kalorier. Fasta från mat för minst åtta till 12 timmar före testet rids kroppen av kemikalier och möjliggör fördelningen av livsmedel som kan skeva triglycerid avläsningar.

En triglycerid test är på många sätt en indikator på allmän hälsa i termer av vad hälsosamma och ohälsosamma fetter är närvarande. Det bidrar till att avgöra den uppskattade low-density lipoprotein (LDL) kolesterol läsning, den allmänt märkt "onda kolesterolet", kontra high-density lipoprotein (HDL), det så kallade "goda kolesterolet". I allmänhet kommer en hög LDL läsning indikerar en hög triglycerid nivå, som båda är bidragsgivare till hjärtsjukdomar, tilltäppta artärer eller ateroskleros, och diabetes, bland andra villkor. En lågt antal triglycerid kan föras på av sköldkörtelförhållanden såsom hypertyreos eller genom kroppens oförmåga att lagra näringsämnen. Individer som lider av undernäring har ofta låga triglycerider räknas.

När en läkare eller andra utövare beställer en triglycerid test kan du förvänta dig inte bara instruktioner om fasta och förbereda för blod oavgjort men också diskussioner om kost och möjliga indikatorer han kan vara ute efter eller förväntar. När analysresultaten blodet är i, det kan också vara ytterligare provningar eller utbildningstillfällen om kost och livsstil förändras. Normala triglycerid testresultat kan bara betyda att göra mer av det du redan gör att hålla sig frisk.

  • En triglycerid test kräver att patienten att fasta i minst åtta timmar före bloddragningen.
  • Triglyceridnivåer är ofta högre hos dem som ofta frossa i fet mat och kolhydrater.
  • Armen nära armbågen är den vanligaste platsen för bloddragningar.
  • Ett blodprov behövs för en triglycerid test.