Vad är Ground Beef Dip?

October 10

Köttfärs dopp är en förrätt som kan göras från olika kombinationer av kryddor och grönsaker hopbundna med köttfärs av någon sås eller vätska så det lätt kan öste upp av en bit bröd, en cracker eller ett vegetabiliskt pinne. Flera recept fokusera på att skapa en mexikansk smaksatt dip med ingredienser såsom jalapenopeppar, spiskummin, lök och bönor. Andra dips använder ost som huvud vätska, skapa en krämig och rik blandning i en långsam spis. Vissa recept använder unika uppsättningar av ingredienser, vilket gör ett dopp från kryddor som ketchup eller senap, eller minska köttbuljong med grönsaker att göra en smidig pastaliknande dopp med en mjuk smak.

Ett vanligt steg vid beredning köttfärs dopp är att se till att alla ingredienser är tillräckligt små för att blanda väl och att plockas upp och transporteras på ett chip eller kracker. Detta innebär recept som kräver lök eller tomater behöver dessa grönsaker som ska tärnade i små bitar, ibland mindre än vad som annars skulle vara nödvändigt. Detta kan bidra till att göra ett dopp med en smidig konsistens, eftersom köttfärs själva kommer naturligtvis laga ner i små, hanterbara bitar.

En mexikansk stil köttfärs dopp kan göras genom att bryna köttfärs med chili eller taco kryddor, kombinera det med tärnat eller mosade tomater och låta hela blandningen sjuda under en tid tills den har blivit tjock och rå smaken är borta. En annan enkel Tex-Mex köttfärs dopp kan göras genom att röra en burk salsa i brynt köttfärs. En mer omfattande chili-typ dopp kan göras med nötkött och svarta bönor, refried bönor eller kidneybönor blandat med kryddor och gräddfil.

Det finns ett antal olika köttfärs dip recept som använder ost. Några av dessa recept som utvecklats med hjälp av smältost som är särskilt utformade för att smälta snabbt och smidigt, eller att upprätthålla ett flytande tillstånd, även när de inte värms. En mycket grundläggande version av en köttfärs dopp med ost bara malde nötkött som har kokat och blandas med smält smältost och skivor av jalapenopeppar. Mer komplexa versioner kan innebära att smälta ostar som schweiziska eller Asiago i en bechamel sås och införliva nötkött med några tärnade lök, senap och peppar. Färskost är också ett populärt komplement till alla recept, lägga till en syrlig smak och tjock konsistens.

Några andra köttfärs dip recept använder sina egna uppsättningar av ingredienser. Detta inkluderar nötkött blandat med barbecuesås och pickles, eller franska löksoppa mix och gräddfil. Långa, långsamma minskningar av köttbuljong och grönsaker kan kombineras med köttfärs, oliver och lite majsstärkelse för att göra en tjock dopp med en stark köttsmak som inte är överväldigad av de andra ingredienserna.

  • Vissa köttfärs dip recept kräver gräddfil.
  • Kidneybönor, som ofta ingår i köttfärs dopp.
  • Jalapenopeppar kan ge en kryddig kick att jorda nötkött dopp.
  • Köttfärs är brynt innan den blandas med kryddor och andra ingredienser för att göra dip.