Hur tar jag bort Porcupine Quills?

April 15

Borttagning porcupine spolar, antingen från ett djur eller en människa, kan vara en smärtsam och mödosam process. För att starta, måste du se över dig själv, den andra personen, eller ditt husdjur ordentligt för att hitta alla spolar. Använd sedan en robust uppsättning tång för att ta bort varje quill från huden, sköljning det öppna såret med väteperoxid, och applicera ett antibiotikum grädde till stöd i healing och för att minska risken för infektion. Om någon av de porcupine spolar är placerade inne i munnen, eller det finns helt enkelt för många att ta bort dem alla på en gång utan att orsaka extrem smärta, kan en resa till läkare eller veterinär vara nödvändig.

Innan du börjar utvinna spolar från en människa eller ett djur, är det viktigt att komma ihåg att processen är smärtsam, och det är bäst att undvika att bryta bort någon av de porcupine spolar i huden. Av denna anledning, kan du behöva en annan vuxen närvarande när du tar bort spolar från ett litet barn eller djur för att hjälpa hålla dem under processen. Beroende på en PETA € s temperament, kan det vara säkrare att ha en professionell ta bort spolar efter att djuret ett milt lugnande medel.

I de flesta fall kommer en uppsättning tänger vara det mest effektiva verktyget för att ta bort pigg spolar. För att undvika risken för infektion, rengör verktygen med tvättsprit innan du använder dem. Sedan placera näsan av tången runt spindelhylsan så nära huden som möjligt. Med hjälp av en långsam, stadig dragrörelse, försiktigt bort quill från huden. I vissa fall, dra rakt uppåt kanske inte den bästa idén, eftersom detta kan öka chanserna för en fjäderpenna bryta om det trängt in i huden i en vinkel. När du drar, se till att uppmärksamma vinkeln på fjäderpenna och dra ut den i den riktning där den gick in i huden.

När alla pigg spolar avlägsnas, rengör det drabbade området med en bomullstuss indränkt i väteperoxid. Sedan gäller en antibiotisk salva eller kräm till varje sår och täck den med ett litet bandage. Detta kommer att hjälpa till att hålla salvan på huden, förhindra infektion, och begränsa woundâ € s exponering för irriterande.

Om du, en annan person, eller ett djur bara har ett fåtal porcupine spolar inbäddade i hans eller hennes hud, kan du normalt ta hand om problemet med hjälp av denna process. I allmänhet är det dock bäst för en professionell att ta bort spolar om det finns flera av dem, eftersom det kan vara för obekvämt, särskilt för djur. I händelse av att en fjäderpenna bryts av i huden, bör du kontakta en läkare eller veterinär omedelbart för att avgöra hur man ska gå vidare.

  • Porcupine spolar ofta smärtsamma, och kan behöva tas bort av en läkare.
  • Ett besök till veterinären kan vara nödvändig om ett djur har pigg spolar fastnat i dem.