Vad är ett rum för rökare?

April 12

Ett rökrum är ett utrymme där rökning inte är bara tillåtet utan uppmuntras. Normalt detta utrymme har avsatts specifikt för att röka antingen cigaretter eller cigarrer, men vanligtvis inte båda. Det är inte helt ovanligt att ett hus att ha ett rum för rökare, men de flesta hängivna rökning lounger är offentliga utrymmen eller privata klubbar. Möblerna i ett rum av den här typen är avsedd att tillgodose sittande, avkopplande, och ibland dricker. I vissa områden, är rökare förbjöd helt eller kan placeras under stränga restriktioner som begränsar där rummet kan lokaliseras och vem kan komma in.

Apropå brett, är alla rum som ägnas åt att röka ett rum för rökare. Ett rum där någon råkar röka brukar inte vara en rökning lounge. I många fall, rum som är specifikt för rökning finns i områden där rökning är annars otillåtna, t.ex. många flygplatser. För vissa människor, är rökning en trevlig social eller solitär aktivitet som äger rum efter middagen och åtföljs med drinkar, och ett rum för att underlätta denna verksamhet kan också betraktas som en rökare.

Det finns många olika rökare designer, men de flesta omfattar områden för att sitta. Vissa innehåller tabeller för spelkort och andra aktiviteter. Många äldre rökare har omsorgsfullt utformad träslöjd, kakel och tak. Med tanke på att rökning är vanligtvis den huvudsakliga verksamheten i dessa rum, måste möbler och arkitektur vara resistent mot skador från rök.

Medan utarbeta mönster för rökare var en gång vanligt, är det ofta så att rökare är mindre inredda då ligger på flygplatser och andra offentliga utrymmen. Dessa områden fokuserar oftast på rummets ventilation och motstånd mot rökskador samt lyda alla relevanta lagar om rökning. Vissa offentliga rökare i transportbyggnader är sponsrade av cigarettföretag som gör en insats för att göra rummet en välkomnande plats. På många områden är rökare förbjöd helt.

En typisk rökare design kan vara helt annorlunda beroende på tid och det område där rummet är beläget. Rökare som ligger i herrklubbar bär väldigt få likheter med de som ligger i, till exempel moderna flygplatser. På samma sätt kan en historisk kinesisk rökare har en annan konstruktion än en engelsk rum. När man bygger ett rum för rökare för allmän plats, är det framför allt viktigt att se till att rummet lyder alla relevanta lagar för området och främjar komfort både för människor i rummet och de som kan passera utanför. För privata utrymmen där detta inte är ett bekymmer, känslan av rummet och dess komfort kan ha företräde.

  • Individer i ett rum för rökare brukar inte oroa dig för konsekvenserna av sin rökning på andra.
  • Rökning är ofta åtföljs av att dricka.
  • Rökning på rummen är utformade för att skydda människor som inte röker från de farliga konsekvenserna av passiv rökning.
  • Varje rum som ägnas åt rökning kan betraktas som en rökare.
  • Rökning uppmuntras i ett rum för rökare.