Vilka är de vanligaste orsakerna till Pus i hundar?

April 12

Pus på hundens hud eller päls är oftast ett tecken på en infektion eller annan hud problem. Infekterade sår och bölder, till exempel, är två av de vanligaste orsaken till pus hos hundar. Parasiter och inflammerade hårsäckar kan också orsaka pus att sippra ur hundens hud också.

När bakterierna införes i kroppen, kan det orsaka en infektion. Vita blodkroppar då brukar gå till platsen och försöker bekämpa infektionen. När dessa blodceller kombineras med och döda bakterierna, de utmatas såsom pus. Denna urladdning kan antingen vara vit eller gul-grön färg, och pus fann hos hundar har vanligtvis en mycket obehaglig lukt.

En av de vanligaste orsakerna till pus hos hundar är ett infekterat sår eller annan skada. Om en hund får i en kamp med ett annat djur, såsom en hund eller en katt, det kommer ofta gå ifrån altercationen med sår, inklusive bett och repor. Kirurgiska snitt kan också bli infekterade, som kan punktera sår.

Sticksår ​​kan uppstå var som helst på en hunds kropp eller huvud, och de är ofta orsakas av bett. Hundar som steg på vassa föremål, såsom spikar, kan också få sticksår ​​på botten av fötterna. När en infektion uppstår i ett sår, kan de bakterier och pus fastna om toppen av såret läker innan insidan gör. Om detta inträffar, kan det resultera i en smärtsam böld. Medan vissa bölder kan läka av sig själva eller brista, kan andra behöva tömmas av en veterinär.

En annan vanlig orsak till pus hos hundar är närvaron av ektoparasiter, såsom loppor eller kvalster. När dessa små buggar är på en hundens hud, de biter och suger dess blod, vilket ofta orsakar intensiv klåda. De kvalster som orsakar skabb, en vanlig hund hud problem, typiskt tunnel in i djurets hud. Detta tillstånd orsakar hunden att klia hela tiden, vilket kan resultera i irriterad hud, håravfall, och öppna sår. Många gånger kommer dessa sår sekret pus, särskilt om de blir smittade.

Ett tillstånd som kallas follikulit kan också orsaka pus hos hundar. Detta inträffar när en hunds hårsäckar blir inflammerade eller infekterade, och det kan orsakas av overgrooming eller skabb, liksom en rad andra hudproblem. Follikulit är vanligare på en hundens mage och i hudveck, men det kan förekomma var som helst på kroppen. När pustler omger hårstrået bristning, kommer pus läcka ut och så småningom skorv över innan läkning.

  • Infekterade sår är de vanligaste orsakerna till pus hos hundar.
  • Sticksår ​​som läker felaktigt hos hundar kan orsaka abscess och bör behandlas av en veterinär.
  • Det är viktigt för djurägare att tvätta händerna noga både före och efter att ha granskat en skada.
  • Pus tömmas av en veterinär eller annan professionell för att undvika infektion.
  • Kvalster kan orsaka en hund att repa, vilket kan skapa sår som sekret pus.