Två tips för inställning effektiv kundservice Mål

April 18

Ineffektiv kundservice när tar order eller adresse klagomål kan och kommer att ruinera ett företag snabbare än någon annan typ av fel. Fokusera på hur effektivt du serva dina kunder och kapitalisera på de bästa metoderna möjliggör att ditt företag ska konsekvent konkurrenskraftiga.

Inställning kvalitetsmål: För bästa möjliga kundservice

Hur dina kunder definierar kundservice kvalitet kommer att baseras på vad som är viktigt för dem. Till exempel, en del människor vill hitta ett svar snabbt på egen hand, men andra kanske vill en-mot-en trygghet. Den förra personen kan vara frustrerad att behöva ringa under kontorstid, men den senare personen kan känna föga uppskattad om hon har att självbetjäning på din webbplats.

Ställa kvalitetsmål är direkt beroende av vad dina kundvärden, och kan byta från en kund till en annan. Med detta sagt, dock några vanliga prestanda förväntningar är universella. Ingen tycker om att vänta i kö i 30 minuter. Kom ihåg, en kvalitet upplösningen är inte alltid om att erbjuda en 10 procent rabatt om frågan inte var relaterad till kosta, utan snarare till kvalitet, leverans, eller noggrannhet.

Att ta reda på hur effektiv din kundvård är

CRM (Customer Relationship Management) är en akronym som proffs kundservice använder idag. CRM är helt enkelt äktenskapet av process och teknik för att spåra varje kontaktpunkt att kunderna har med din organisation.

Många företag hittar en CRM att vara överväldigande i början. Det finns inte många företag som verkligen kan dra nytta av en CRM ur lådan (utan någon grad av kundanpassning). Men om du tar dig tid att göra det rätt, värdefulla lärdomar kan dras av CRM - lärdomar som kan förbättra din vinst, såsom att upptäcka specifika och ofta outtalade kundbehov som förbättrar både lojalitet och försäljning.