Vad ska jag förvänta mig av Bunion Surgery Recovery?

May 3

Bland de saker som du kan förvänta dig från liktorn kirurgi återhämtning är initial smärta, obehag eller ömhet och stelhet i området. Med tiden här obehaget minskar normalt, och du bör successivt få bättre rörelse i stortån. Återhämtning ISNA € t brukar anses mycket svårt, men dess framgång beror, åtminstone delvis, på att följa order från din kirurg.

Smärtan efter liktorn kirurgi är oftast hanterbar med receptpainkillers. Du kan behöva ta smärtstillande regelbundet för att bo bekvämt under de första dagarna efter operationen återhämtning. Med tiden bör smärtan minskar till ömhet som ISNA € t tillräckligt betydande för att kräva behandling.

Tänk på att återhämtningen kan vara något längre. Det tar i regel mellan sex veckor till sex månader att återhämta sig efter operationen, men ibland kan det ta upp till ett år. Om du följer order från din medicinska leverantör noga, kommer längden på återhämtningstiden beror främst på hur mycket ben och mjukvävnad påverkades av operationen. Ofta kommer du att kunna återuppta många av dina normala aktiviteter inom sex till åtta veckor. Vissa människor kanske kan köra och återgå till stillasittande jobb efter ungefär en vecka.

Du måste vila mycket efter operationen. För de första tre till fem dagar, lägga så lite tryck på den drabbade foten som möjligt. Du kan få veta att tillämpa en kylpåse till området, vilket kan bidra till att hålla svullnaden till ett minimum. Att hålla foten förhöjda får inte bara bidra till att minska svullnad, men det kan också hjälpa till att lindra en del efter operationen obehag.

Efter hemkomsten från operation, kommer du fortfarande att ha stygn på plats. En läkare kommer vanligtvis ta bort dem efter några veckor. Du kan också ha speciella stift i foten i upp till sex veckor efter operation, även om tre till fyra veckor är mer typiskt. Medan stygnen är på plats, itâ € s viktigt att hålla foten torr, täcker den medan du tar en dusch eller bad.

När du är tillbaka på fötterna och gå igen, kommer du förmodligen att behöva använda kryckor för att gå i minst ett par veckor. Faktum är att vissa liktorn operationer kräver att patienten att undvika att sätta sin fulla tyngd på den drabbade foten för så många som sex till åtta veckor. Det är viktigt att följa medicinska order på denna, som att hålla vikten nere foten oftast hjälper dig att återhämta snabbare.

Förändringar Skor är också bland de saker som du bör förvänta sig av liktorn kirurgi återhämtning. Du kan ha en walking gjuten eller speciella skor avsedda för återvinning. Vissa patienter kan börja bära vanliga skor igen i en ungefär en månad, men i de flesta fall, att itâ € s behov bära särskilda skor för två till tre månader efter liktorn kirurgi.

  • En kall kompress minskar svullnad efter liktorn kirurgi.
  • En skalpell är en liten, vass kniv som används vid operation för att göra snitt.
  • Patienter kan behöva använda kryckor efter liktorn kirurgi.
  • Återhämtning från liktorn operation kommer högst sannolikt även en fot gjuten.
  • Det kan ta upp till sex månader att återhämta sig från liktorn kirurgi.