Hur tar jag bort en Ear Blackhead?

April 26

Borttagning ett öra blackhead kan göras genom att först rengöra örat och sedan försiktigt applicera tryck på endera sidan av blackhead. Det är oftast orsakas av en blockerad pore och kan lätt behandlas, om det inte är inbäddat djupt in i örat, eller om det visar tecken på infektion. En infekterad blackhead kan orsaka inflammation, smärta och rodnad, och kan även orsaka pus att bilda runt området av blackhead. Om ett öra blackhead blir infekterad, bör patienter anmäla en vårdgivare som kan beställa aktuella eller orala antibiotika.

Innan du tar bort ett öra blackhead, bör rengöras på insidan av örat med en mild ansiktsrengöring. Detta bidrar till att avlägsna vax och skräp som kan hindra utsikten över örat blackhead. Efter rengöring ut örat, bör varmt vatten användas för att skölja och lossa blackhead, vilket kommer att göra att ta bort det lättare. Innehar en varm kompress mot blackhead kommer också mjuka vävnaden så att avlägsnande är mindre traumatisk för örat. Den varm komprimera kommer också bidra till att öppna poren så att allt material kan uttryckas från blackhead.

Latexhandskar bör läggas på innan du tar bort öronblackhead och sedan en bomullstuss bör vara mättad med alkohol. Efter klämma överskottet alkoholen ur bomullstuss, bör blackhead torkas ett par gånger, låta örat torrt mellan våtservetter. Om alkoholen producerar svår smärta eller brännande, ska patienten spola örat med varmt vatten och ringa sin vårdgivare. Ta bort ett öra blackhead i närvaro av irriterad vävnad kan ytterligare förvärra tillståndet.

Efter totalt renande insidan av örat, bör trycket placeras på båda sidor av blackhead med fingrarna medan pressning i en nedåtgående rörelse. Då, i en uppåtgående rörelse, trycket ska placeras på blackhead att uttrycka materialet från por. Efter att materialet har evakuerats från porer, ska området torkas av med en mjuk trasa eller rent bomullstuss.

Om området runt blackhead avlägsnande platsen blir smärtsamt, svullet, eller blöder, behöver vårdgivaren att kallas. Dessa symptom kan signalera början på en infektion, och om inte erkänns och behandlas, kan permanenta vävnadsskada uppstå. För att minska risken för infektion, föremål, inklusive fingrarna, bör inte sättas in i örat efter borttagandet av blackhead.

  • Örat ska försiktigt rengöras innan du tar bort en blackhead.
  • Handskar hjälper till att förhindra infektion när du tar bort ett öra blackhead.
  • Innehar en varm kompress mot blackhead kommer också mjuka vävnaden så att avlägsnande är mindre traumatisk för örat.