Vad är en Veggie Smoothie?

July 3

En veggie smoothie är en blandad dryck som innehåller varierande mängder blandade grönsaker som vanligtvis åtföljs av frukt. Smoothies av denna typ är ofta anställda av dem som letar efter ett hälsosamt alternativ till måltider eller som ett snabbt mellanmål. Bara om någon typ av grönsak kan läggas till en veggie smoothie. Vanliga ingredienser tenderar att vara morötter, selleri, blandade gröna och även grönkål.

Grönsaksjuice är en annan dryck och görs genom att extrahera vissa delar av frukt och grönsaker och lämnar resten av blandningen. En smoothie använder alla ätliga delar av frukt och grönsaker, vilket många experter att hävda att dricka en veggie smoothie är mer fördelaktigt än att dricka bara saft på grund av de extra näringsämnen som finns i huden av frukt och grönsaker som äpplen och morötter. Genom att använda hela grönsak, smoothie dricker konsumerar mer massa och fiber.

Smoothies gjorda av grönsaker inte nödvändigtvis utesluta andra typer av ingredienser. I själva verket, de flesta veggie smoothies börjar med en frukt bas. Ett äpple eller banan tillsätts typiskt till basen för att fungera som ett förtjockningsmedel, vilket ger en smoothie en tjock, milkshake-liknande konsistens. Ananas och jordgubbar är vanliga tillägg till veggie smoothies och fungerar som naturliga sötningsmedel. Mango, granatäpplen, apelsiner, hallon och blåbär är också vanliga ingredienser i veggie smoothies.

Veggie smoothies erbjuder en stor mångsidighet när det gäller att lägga näringsämnen. Individer som vill öka mängden av ett visst näringsämne i kosten kan enkelt lägga önskad frukt, grönsaker eller spannmål till deras smoothie mix. På grund av de varierande strukturer, tjocklekar och smaker av en smoothie, kosttillskott som proteinpulver är sällan märkbara.

Andra tillägg till veggie smoothies inkluderar mejeriprodukter som yoghurt, mjölk och glass. Dessa ingredienser är inte nödvändiga i en veggie smoothie, men de gör lägga till några näringsämnen som inte finns i frukt och grönsaker och kan låna ut en slät, krämig konsistens som gör smoothies lättare att konsumera. Sojamjölk och grönt te är vanliga mejerialternativ som ofta används av vem har eliminerats mejeriprodukter från sin kost vegetarianer och veganer.

Recept för veggie smoothies är många, och ett antal smoothie recept har blivit populära som fokuserar på en specifik uppsättning ingredienser, liksom de gröna grönsaker som används i gröna smoothies. En veggie smoothie är lätt att göra hemma som det helt enkelt kräver en mixer och färska eller frysta frukter och grönsaker. Denna enkla förberedelser gör dessa smoothies populära bland hälsomedvetna personer som vill bibehålla en hälsosam kost som kan förberedas hemma.

  • Proteinpulver, som ofta ingår i Veggie smoothies.
  • Spenat kan användas för att göra hälsosamma, gröna smoothies.
  • Bara om någon typ av grönsak kan användas för att göra en veggie smoothie.
  • Frysta grönsaker kan användas för att göra en veggie smoothie.
  • Vetegräs juice ofta läggs till smoothies för en närings uppsving.
  • En grön smoothie kan funktionen grönkål och andra näringsrika gröna grönsaker.
  • Blenders är det enklaste sättet att göra smoothies.