Hur får man en grön jobb via Volunteerism

July 3

Vem säger att du måste tjäna pengar för jobbet att vara värt besväret? I själva verket är volontär en av de mest effektiva sätten att bygga ett socialt ansvarsfullt nätverk. I processen, du bygger ett mer attraktivt CV och få relevant erfarenhet som kommer att göra miljövänliga företag vill anställa dig. Du kan bara göra en anslutning måste du landa ett fantastiskt grönt jobb.

Men innan du registrerar dig på närmaste ideell, följ dessa riktlinjer för att hitta rätt volontär tillfälle för dig och för att främja ditt jobb-jakt:

  • Volontär för en sak som du tror på, även om det inte är ett traditionellt miljö fokuserad fråga. Inte bara frivilligt eftersom det kommer att se bra ut på ditt CV. De personer som du arbetar med - arrangörer, sponsorer och andra volontärer - kommer att märka och minns den extra zing du tog till projektet.
  • Ställ in din volontärarbete så det fungerar för dig. Kanske ditt schema dikterar att du arbetar på en rad enskilda kortsiktiga projekt. Eller har du möjlighet att ordna ditt schema runt en vanlig volontär skift på veckobasis. Ta transport (både mode och tid) i beaktande innan du skriver på. Oavsett vad du åta sig, vara beredd att fullfölja. Gör allt du kan för att visa att du är pålitlig och driftsäker.
  • Passa på att lära känna de människor du volontär med. Vara tillgängliga för att prata när tillfälle presenterar sig. Gör din hemläxa så att du vet vem är anknutet till organisationen. Om du upptäcker en av finansiärerna, chefer, eller sponsorer skulle vara en bra anslutning för dig, presentera dig på evenemang, eller begära en introduktion efter att du har varit en del av organisationen ett tag.
  • När du lämnar frivilligorganisation, be om en skriftlig rekommendation för din bokföring. Eller har någon från organisationen lägga till en rekommendation till din Linkedin-sida för alla att se.

Undrar var man kan hitta volontärorganisationer i ditt område? Använd följande frivilliga kategorier som utgångspunkt. Exploring ditt samhälle kan medföra ytterligare möjligheter för ljus.

  • Gröna lag: Kontrollera om din stad eller region har en aktiv gröna laget som sponsras av staden eller har vuxit från en gräsrots ansträngning. Gröna team är mycket aktiva program som uppmuntrar invånare och företag att gå grönt. Engagera och möter du människor engagerade i miljön och samhället. Kontrollera om din stad har en miljö fokuserad provision där man kunde spela en roll i din stad framtid.
  • Cool Städer: Co OL Cities är en Sierra Club kampanj för att vända Nordamerika grön, en stad i taget. Klicka på kartan för att upptäcka Cool Städer lag i ditt område.
  • Miljö ideella: Göra en del forskning i ditt område för att upptäcka organisationer som arbetar med miljöprojekt eller frågor. Du kan hitta praktiska projekt, aktivistkampanjer eller insamlingsmöjligheter.
  • Volontär center: Sök på webben efter en volontär center i ditt område. Dessa centra är utformade för att matcha volontärer med projekten.
  • Idealist: Använd denna sökmotor för att hitta frivilliga aktiviteter i ditt område som matchar dina riktade sökord och inriktning.
  • Nätverksgrupper: Nätverks grupper behöver ofta volontärer för att hålla mötena går. En annan möjlighet finns om din region ännu inte har en grön / hållbarhets nätverk grupp. Ta ledningen för att bygga en grupp i ditt samhälle - du lär känna alla i området och de kommer att se dig som en ledare.

Om du inte kan arbeta som volontärer i personen på grund av din resa schema eller personliga ansvar, leta efter frivilliga aktiviteter du kan göra i stort sett. Huruvida frivilligorganisation är i stan eller på andra sidan jordklotet, gör du allt ditt arbete från din egen dator. Kolla Volontär Match eller Idealist för möjligheter.