Vilka är de olika typerna av Barber Clippers?

June 30

Barber Clippers är en typ av elektroniska sax som kan klippa håret närmare hårbotten än traditionella saxar. Frisörer kan använda Clippers när de behöver smalna håret nära sidorna av en clientâ € s huvud. Standard Clippers, trimmers och special Clippers är alla typer av detta verktyg. Vissa Clippers drivs av el, medan andra kör på ett laddningsbart batteri. Den typ av clipper en frisör väljer baseras normalt på personliga preferenser och hur många clipper nedskärningar vanligtvis görs i en enda dag.

Standard Clippers används vanligen för vardag hårklippning och är den första typen av clipper frisörer brukar äga när de först börjar arbeta. Storleken på dessa verktyg varierar, så det finns alternativ för människor med små och större händer, men de alla i grunden har samma funktioner, inklusive olika stora fäst kammar. Dessa snap allmänhet på bladet av barberaren Clippers och fungera som en vägledning för att säkerställa en viss längd skärs. De flesta standard Clippers kommer i ett kit som innehåller Clippers, fäst kammar, en vanlig hår kam, en bladborste och olja för att smörja bladet.

Använda Clippers på vått hår kan täppa till bladet och motor, och kan potentiellt bryta maskinen. Vissa frisörer, dock föredrar att arbeta med ett rent hår och tvätta varje clientâ € s huvud innan ett hår tjänst. Eftersom håret måste torkas innan barberare Clippers kan användas, kan detta lägga ytterligare arbete för frisören. Det finns specialitet Clippers gjorda för att klippa vått hår som kan skära ned det extra steget för slag torka håret innan frisyr kan börja.

Trimmers är en annan typ av barber Clippers och används normalt för sista handen vid slutet av en frisyr. Dessa är oftast mycket mindre än standardstorlek Clippers och kan göra trimning runt öronen och halsringningen lättare. De kan också användas för att trimma mustascher och kanten ut en definierad linje på ett skägg. Rakapparater kan skära ännu närmare hårbotten än standardstorlek trimmers och är vanligtvis den näst bästa efter att raklödder och en rakhyvel.

Båda typerna av Clippers brukar komma med en modell alternativ som antingen drivs av en strömkabel eller laddas på ett däck. Sladd och sladdlösa frisersalonger Clippers har sina fördelar och nackdelar. Med sladd Clippers, normalt frisörer behöver inte oroa dig för clipper dör mitt i en frisyr. Men ibland, sladden kan få lindade runt dem när de skär och komma i vägen.

Trådlösa Clippers har inte en sladd som kan komma i vägen. Men om frisörer göra en hel del clipper frisyrer rygg mot rygg, kan batteriet i sladdlösa Clippers ge ut innan dagen är slut. Barberare har oftast sladd modeller för back-up utifall det händer.

  • Elektroniska hårklippnings kan användas för att klippa hår närmare hårbotten.
  • Använda Clippers på vått hår kan täppa till bladet och motor, och kan potentiellt bryta maskinen.