Vad är en Tea Stove?

July 6

Den anrik te kultur i Kina först krönika i det åttonde århundradet av te expert Lu Yu, i hans hans Cha Jing, eller Chajing. I sin bok, Yu berättade kortfattat historien och tillverkningsmetoder av många sorter av kinesiskt te som har utstått till denna dag. Dessa teer typiskt uppdelat i sex kategorier: vit, gul, grön, oolong, mörk (eller röd) och svart. Yu beskrev också en liten ännu-dekorativa spis utgöra centrum för tekokare värld. Tillsammans med sina många traditionella redskap, detta kol-bränning te spisen används fortfarande i Kina och på andra håll runt om i världen för att koka vattenkokare vatten i vägen för de gamle.

Yus bok som också te kaminens riter, stil och användning. Dessa har inte förändrats mycket över tid. Den brazier matas vid basen med glödande kol, som värmer vattenkokaren vilar på toppen. Vissa vattenkokare är inbyggda i toppen, som bildar en perfekt kon, medan andra trimmas upptill för någon vattenkokare som ska användas. Utomhus, skulle tebryggare linda spisen i ark bambu band. Detta skulle dämpa vinden, men ändå tillåter syre genom att stoke kolen.

Den grundläggande processen för att använda en te kamin har utvecklats till antingen en komplicerad, vanlig familj rit eller bara ett enkelt sätt att värma kol och kokande vatten. I Lu Yu gånger, utformning av te i hushållet var en process 25-steg, vilket inkluderade många uppgifter som värmande koppar, lägga upprepade infusioner av te, stanna upp och uppskatta arom, och andra formella handlingar. Från och med 2011 är det te spisen lika benägna att snabbt laddas med glödande kol och toppas av en kittel full med vatten. Den kokande vatten hälls sedan över stöp påsar eller silar fulla av valfritt antal teer i en annan kastrull eller enskilda koppar.

En te kamin gjord i traditionell stil är benägen att vara mässing, med eller utan dekorativa etsningar. Andra material är vanliga men, såsom brons eller lera. Moderna versioner är mindre sannolikt att inkludera omfattande antal redskap som var anställda i antiken för korrekt att göra te. Lu Yu uppgift listade 27 andra te-verktyg vid sidan av spisen - från metall ätpinnar för överföring kol och spider såll till scoopers och bambu tång. Vissa te spis ägare försöka samla så många av dessa gammaldags redskap som möjligt att replikera sina förfäder. Många andra, naturligtvis, elda tevatten på en spis-top brännare eller av en minut i mikrovågsugnen.