Kan jag Hålla en igelkott som husdjur?

May 9

Många människor som har sett igelkottar är ganska tagna med sina tilltalande, karismatiska ansikten, och undrar om det är möjligt att hålla en igelkott som husdjur. I själva verket, igelkottar är populära husdjur över hela världen, från USA, där de hålls inomhus husdjur, till Storbritannien, där sällskapsdjur igelkottar har kör av trädgården för att hjälpa till med skadedjursbekämpning. Hedgehog uppfödare ger sina kunder med special uppfödda igelkottar ibland kallas African Pygmy Igelkottar. Dessa igelkottar är avlade för att vara liten och hanteras från en ung ålder, så att de blir tama.

African Pygmy Igelkottar är faktiskt inte en specifik art, utan snarare en blandras av flera små igelkott arter, och de kommer också i en mängd olika färger. Ett sällskapsdjur igelkott är vanligtvis små, cirka åtta inches (20 cm) i längd. Spolar en igelkott inte vassa taggar som de i ett piggsvin, så att de inte skadar människor som hanterar igelkottar normalt. När avslappnad, spolar ligga plant, och ibland igelkottar kommer även rulla över så att deras ägare kan klappa sina mjuka undersidan.

När du väljer som igelkott att hålla som husdjur, försök att söka en seriös uppfödare. Om du kan, hantera igelkottar att plocka ut en särskilt tamt djur som du känner ett samband med. Kontrollera att se till att igelkott ögon och näsa är tydliga och att igelkotten inte är för fet, för mager, eller på annat ohälsosamt. Ha en låda beredd att ta igelkotten hem i, och planerar att hålla den i en bur för ett par dagar innan man tillåter det kör i kammaren.

Efter ges några dagar att acklimatisera, kommer ett husdjur igelkott tar lätt att de får ströva runt huset, och du kommer att kunna plocka ditt husdjur upp också. Tappa inte modet om igelkotten rullar upp till en försvars boll; djuren är naturligt blyg, och det kan ta lite tid för igelkotten att vänja dig. Fortsätt att hålla djuret tills den slappnar av och börjar utforska dina händer.

Igelkottar föredrar rymliga burar att leva i, och borde inte tillåtas att ströva omkring i huset utan tillsyn. Du kan använda strö utformad för små däggdjur, och lägg till en kattlåda för igelkotten, var noga med att hålla det borta från mat och vatten. Igelkottar uppskattar också att ha en säker plats att gömma, så ger en liten holk att krypa upp i. Igelkottar är insektsätare, och är det mest hälsosamma när de ges en balanserad och varierad kost av insekter, speciellt utformad mat, och små mängder frukt.

  • Igelkottar är populära husdjur över hela världen.