Öppna din pool för sommaren

May 19

Såvida du anlita någon att göra jobbet åt dig, öppnar din pool för sommaren kan innebära att du av misstag förbise ett steg eller två. Det är till och med mycket möjligt att du kan skada din pool utan att försöka, eller över kompensera någon annanstans, och leda till någon bli skadade. Se till att du gör allt som du förväntas genom att följa dessa enkla anvisningar.

 1. Ta av locket. Det allra första som du behöver göra när du öppnar din pool för sommaren är att ta bort poolskydd. Du kan behöva ta bort några trädgrenar eller blad för att kunna göra detta utan att skada locket, så var försiktig när du börjar.
 2. Rengör poolskydd. När du har tagit bort locket, ta lite tid och rengör den. Ta bort smuts, skräp och andra mässar som kan vara på den. Om det är nödvändigt skrubba den ren, men var försiktig när du gör detta så att du inte skadar det. Detta kommer att bidra till att skydda locket när du viker upp det och lägga undan den för förvaring. När du rengör poolskydd, inspektera den för någon märkbar skada. Om du hittar någon att det repareras så snart som möjligt så att du inte glömmer.
 3. Kontrollera poolvattnet. Titta på vattnet i poolen, och se om det finns något i det som inte borde vara. Detta kan vara saker som löv, pinnar, stenar, eller ens (gud förbjude) ett dött djur. Ta bort allt som inte borde vara där med en rengörings nät.
 4. Nivå vattnet. Det finns en chans att din vattennivån förändrats under vintermånaderna. Ta en snabb titt för att se om det är på rätt nivå, och om det inte är rätta till problemet. Stanna när vattennivån är vid din normala arbetsnivå.
 5. Ta bort alla vinterförvaring poster. Gå runt poolen och ta bort eventuella föremål som du sätter in för att hjälpa till att skydda poolen under vintern. Detta innebär att du kommer att behöva ta bort saker som fryspluggar.
 6. Rengör filtret. Om du inte rengöra filtret innan winterizing poolen, tar sig tid att göra det nu. Åtminstone bör du ta en titt på filtret och se om den behöver rengöras.
 7. Starta filtret. När du har kontrollerat att din pool filtret är rent, fylla pumpen på filtret, och sedan starta motorn. Efter att du har motorn igång, se till att du helt rensa all luft som kan fastna i ledningarna och i utrustningen.
 8. Inspektera efter läckor. Inspektera filter linjer, liksom utsidan av poolen för eventuella läckor. Om du märker något, stoppa filtret och det repareras så snart som möjligt. Tänk på att om du hittar några läckor längs utsidan av poolen kan du behöva tömma poolen för att reparera den. Men om du inte reparera den kan du hitta dig själv inför en ännu större, och på att gå, problemet.
 9. Kontrollera kemikalierna. Få ett prov av vattnet från poolen, och få den testad. Detta kommer att berätta vad kemikalier, om några, måste du lägga till för att göra poolen säkert att bada i. När du har lagt till några kemikalier som var nödvändigt, låta vattnet cirkulera i minst åtta till 12 timmar att få allt blandat ordentligt.
 10. Inspektera alla och alla inventarier. Medan vattnet cirkulerar passa på att inspektera, ren, och installera alla räcken, stegar och andra inventarier som kan behöva sättas upp. Om du hittar några problem, fixa dem så snabbt som möjligt.
 11. Kontrollera om andra skador. Håll utkik för någon annan skada eller rengöring som kan behöva göras. Detta kan vara brickor längs botten av poolen, slitna halkfria remsor på trappan i poolen, eller helt enkelt som helst. Ta del av vilka objekt måste åtgärdas omedelbart, och som kan skjutas upp för en liten stund.