Föryngra mjukhet och absorptionsförmåga av dina Handdukar

May 13

Ack, gör handdukar inte stanna så bra som de var när du köpte dem, det är bara en del av livet. Det är alltid en besvikelse när dina handdukar bara inte har samma mjukhet eller samma uppsugningsförmåga. Det kan vara en del av livet, men finns det något sätt att föryngra dina handdukar? Svaret är ja! Med ganska enkla medel kan du ha stor framgång i att föra tillbaka den ursprungliga kvaliteten på dina handdukar.

Anledningen handdukar blir mindre absorberande och hårt beror på rest tvättmedel täpps till fibrerna. Det är viktigt att få ut all tvättmedel. Ack, gör mjukhet och absorptionsförmåga inte alltid går hand i hand och när du inte behöver helt avstå en, kanske du måste acceptera en lägre kvalitet på en egenskap eller det andra.

För att öka uppsugningsförmåga, sätta en liten mängd äppelcidervinäger (oftast en kopp kommer att göra) i tvättcykeln och köra som vanligt. Om du inte har äppelcidervinäger, kommer vit vinäger räcker. Den effekt som ättika har på absorptionsförmågan hos handdukar i förhållande till mjukhet är en omdebatterad fråga. Du kan även öka absorptionsförmågan genom lufttorkning handdukar utanför.

Där mjukhet beträffar är traditionellt sköljmedel bäst. Du kan hitta det i någon tvätt gången och du definitivt ditt val av varumärken, kvaliteter, dofter, och färger inom sköljmedel kategori. Sköljmedel definitivt fungerar och förbättrar mjukhet dina handdukar, vilket gör dem mer bekväma och mysiga, men som nämnts ovan, är inte helt klart dess förhållande till absorptionsförmågan av handduken. (Kom också ihåg att mjukhet och absorptionsförmåga av handdukar är beroende av sina ursprungliga skick-bättre kvalitet handdukar kommer att pågå längre och bibehålla sin ursprungliga integritet.)

Det finns definitivt sätt du kan undvika bristen på absorptionsförmågan fråga och avsaknaden av mjukhet fråga, men inte vara medveten om att du kanske måste offra en för den andra (inte helt, men lite).