Vad är en MAO-hämmare Diet?

July 31

MAOI dieten är en diet för att hålla en person som tar MAO-hämmare från att uppleva en negativ interaktion mellan läkemedlet och mat. Antalet och typer av mat som kan orsaka negativa reaktioner när du tar detta läkemedel är ganska bred, så det är viktigt att uppmärksamma en läkares anvisningar om kost när du tar detta läkemedel. Tyvärr är många människor på en MAO-hämmare kost med drogen för depression, vilket kan leda människor att ignorera allvarliga varningar på grund av bristande intresse med personlig välfärd. MAOI kost bör övervakas om det alls är möjligt för att hindra en person från att orsaka sin egen död.

I allmänhet är en MAO-hämmare kost förklaras i termer av undvikande. En person tar detta läkemedel måste undvika vissa livsmedel eller står inför en mängd konsekvenser, som kan vara dödlig. Medan den verkliga problemet i maten är kost aminer, de flesta patienter får förklaringar i termer av vad välbekanta livsmedel inte kan ätas.

Generellt kan lagrad ost och ibland smältost inte ätas på en MAO-hämmare diet. Ett antal olika viner och öl anses också osäkra, inklusive alkoholfria sorter. Flera produkter med bakterier, såsom öljäst, jäst pasta, och acidophilus, anses också vara osäkra. Generellt är bröd gjorda med bagerijäst fortfarande anses säkra.

Särskilda livsmedel för att undvika inkluderar bondbönor, snö ärter skida och aubergine. Sauerkraut, charkuterier och köttprodukter är också farligt. Soja och tofu är normalt inte tillåtet heller. Lever och kaviar, antingen ätas ensam eller bearbetas i livsmedel, är båda anses oacceptabla kött poster också.

Mer allmänt är inte lämpligt för en MAO-hämmare kost någon mat som inte är mogen. Många människor råder inte bara undvika äldre frukt och grönsaker, men matrester liksom. Vissa dieter gå så långt som att rekommendera torkad frukt utelämnas helt.

Att inte följa en MAO-hämmare kost kan få allvarliga konsekvenser. Medan en person kan dö av att äta en olämplig mat, många andra bara får våldsamt sjuk eller känner smärta. I varje fall kan tillsynen vara nödvändig för att hålla en person på en MAO-hämmare diet säkert. Även personer som annars skulle vara i stånd att hålla sig till en mycket viktig diet kan vara mindre kunna göra det om deprimerad. Medan underlåtenhet att iaktta en kost inte kan betraktas som ett självmordsförsök, kan det vara tecken på en minskad förmåga att hålla reda på viktig information karakteristisk för depression.

Olika källor ger olika rekommendationer för en MAO-hämmare kost. Till exempel, en del människor hävdar att hallon och choklad är farliga, medan andra finner inga problem med dessa livsmedel. Det är viktigt att kontrollera med sin egen läkare för maximal precision.

  • Charkuterier, inklusive korv och salami, är farliga för dem på en MAO-hämmare diet.
  • Bondbönor bör undvikas av dem på en MAO-hämmare diet.
  • Caviar bör inte konsumeras på en MAO-hämmare diet.
  • Surkål är en farlig mat för dem på en MAO-hämmare diet.