Vad är polydextros?

August 16

Som en sockerersättning som är härledd från dextros, är polydextros en livsmedelsingrediens som kan användas som en låg kalori substitut i många recept. Ursprungligen utvecklades i Europa, är det nu tillgängliga över hela världen. Delas en e antal E1200 i enlighet med den internationella numreringssystemet, är polydextros nu i förpackade livsmedel samt vara tillgängliga för användning runt huset.

De grundläggande innehållet i polydextros kretsar kring tre ingredienser. Tillsammans med användning av en del av dextros, livsmedelsingrediensen innehåller också sortibol och en liten mängd citronsyra. Den låga kaloriinnehållet gör det attraktivt för bantare, medan den låg glukoshalt gör ämnet till ett utmärkt val av sötningsmedel för personer som befinner sig i en prediabetic tillstånd. Dessutom har denna konstgjorda sötningsmedlet innehåller också en mycket låg fetthalt, vilket gör det attraktivt för människor som vill titta på sina kolesterolvärden.

Godkänd för användning i USA 1981, kan polydextros finns i ett antal olika typer av lågt kalori godis. Puddingar och gelatin innehåller ofta ämnet. Ett växande antal mjuka och hårda karameller dra nytta av socker substitut. Även frysta desserter alltmer utnyttjar det som ett sätt att hjälpa människor att njuta av en välsmakande behandla samtidigt tittar sockerhalten och fett.

Tillsammans med pakete godis, kan polydextros också hittas i ett antal salladsdressing. Föreningen kan också användas som förtjockningsmedel, vilket bidrar till att göra den till en utmärkt ingrediens i hem gjorde puddingar och dessertsåser. Eftersom det är en bra källa till fiber, kan många människor väljer att lägga en liten mängd till soppor och grytor.

Finns under flera namn märken, är polydextros ett bra alternativ när du tittar på kolhydratintaget, undvika kolesterol, och sänka kalorier. Det finns flera utmärkta kokböcker på marknaden som gör bra användning av sötningsmedel i recept som är utformade för särskilda kostbehov, särskilt diabetes och låg Carb behov.

  • Polydextros är en sockerersättning som kan användas för att göra hårda karameller.