Vad är Pharmacode?

November 27

Pharmaceutical binär kod, eller pharmacode för korta, är en typ av streckkod som används i supply chain management för apotek, sjukhus, rederier och läkemedelstillverkningsanläggningar. De streckkoder som används inom läkemedelsindustrin är utseendet liknar streckkoder som används på livsmedelsbutiker, hushåll och andra detaljhandelsförpackningar. Koden och skannrar som används är dock specifika för läkemedelsindustrin och läsbara endast av sådana system. Koder visas som flera tryckta stänger av varierande bredder samt siffror. Som en del av ett datoriserat packningssystem möjliggör pharmacode för enkel scanning och registrering av läkemedels sändningar använder universella identifierare.

Tillverkare utformade pharmacode streckkoder för att kunna läsas av universella digitala skannrar, även när utskrift visas oläslig för blotta ögat. Faciliteter som utnyttjar pharmacode välja en föredragen datorsystem, programvara och skannrar att läsa universellt antagna systemet av barer. Varje stapel i pharmacode, baserat på bredd och inbördes avstånd, är en representation av ett enda heltal mellan 3 och 131.070. Eftersom den primära användningen av farmaceutiska streckkoder är att märka bulktransporter, etiketter visas i första hand på bulk förpackning av farmaceutiska produkter. Placering inkluderar ofta lådor; papp lägenheter; inplastning runt pallar; och andra kärl rymmande många flaskor av piller, rör av salva eller andra farmaceutiska substanser och produkter.

Läkemedelsindustrin i de flesta länder är föremål för snäva tillsyn, vilket nödvändiggör intensiva pack styrsystem, rapportering dokumentation och spårbarhet register för läkemedel. Nivå 2 kontrollerade ämnen i USA, till exempel, kräver kontinuerlig spårbarhets register för att följa Drug Enforcement Administration (DEA) regler. Fördelen med läkemedels binär kod är de detaljerade register och spårningsmöjligheter för sådana kontrollerade ämnen. Eftersom pharmacodes är universella identifierare, anläggningar på olika punkter i försörjningskedjan behöver inte använda samma system eller programvara för att göra användningen av digitala pharmacode skannrar. Alla skannrar läsa och tolka pharmacode använder samma binär information.

När det gäller de tekniska detaljerna, är pharmacode baserad på en binär tolkning av ett enda heltal så liten som 3 och så stor som 131.070. Med andra ord, genererar användarens valda programvara barer, baserad på en universell formel, så att streckkoden representerar ett enda nummer som korrelerar till den produkt som skall märkas. Typiska detaljhandel streckkoder är baserade på decimaler och direkt översätta till ett Bredd system baserat på läsbara siffror, snarare än en enda heltal. Läsa höger till vänster, kommer pharmacode ha minst två barer, men inte mer än 16. Antalet och bredden på barer är baserad på en 2 x 2 till n: te makten formel.

  • Fördelen med läkemedels binär kod är de detaljerade register och spårningsmöjligheter för kontrollerade ämnen.
  • Pharmacode används för transporter av läkemedel.