Vad är några symptom på TMJ?

December 6

Käkleden sjukdom (TMJ) är ett tillstånd som påverkar brosket runt käkleden, skarven mellan underkäke och skallen. Ett antal symtom är förknippade med TMJ, och dessa symptom kan variera beroende på patienten och allvarligt problemet. Någon som upplever flera av dessa symtom bör nog söka läkarvård för att avgöra om orsaken är TMJ.

Denna gemensamma är oerhört viktigt, eftersom det knyter skallen med underkäken, en rörlig del som tillåter människor att äta, dricka och prata. TMJ verkar vara väckt den i ett antal olika sätt, stress är en ledande orsak, eftersom stress orsakar människor att hålla spänning i sina käkar och ansikten. En av de vanligaste symtomen på TMJ är käken popping eller klicka, vilket kan vara hörbara för andra förutom patienten.

TMJ kan orsaka smärta i hela ansiktet, inte bara runt käken. Arbeta uppifrån och ner, kan TMJ symptom är huvudvärk, panna smärta, och en extremt känslig hårbotten. Tillståndet kan också orsaka ögonsmärta, dimsyn, rinnande ögon, ljuskänslighet, och en känsla av tryck bakom ögonen. TMJ kan också orsaka kinden smärta, smärta runt ögonen, och smärta runt halsen. Vissa människor med TMJ upplever symtom i deras öron såsom surrande, ringande, popping och ömhet också.

Ett av kännetecknen för TMJ är svårt att öppna och stänga käken. Vissa patienter upplever låsning episoder, där de inte kan flytta sina käftar utan hjälp av manuell manipulation. Tillståndet kan också orsaka en tråkig, värkande smärta i hela käken, tillsammans med knyta och slipning av tänder, speciellt på natten eller under perioder av stress.

Det finns ett antal metoder för behandling för TMJ. Många läkare fokuserar på att minska stressen för att komma åt roten till det tillstånd, i hopp om att den TMJ kommer lösa sig. Läkare kan också ordinera massage, antiinflammatoriska läkemedel, och liknande behandlingar för att hjälpa till att lösa smärtan, tillsammans med bett vakter för att förhindra slipning av tänderna på natten. I extrema fall kan kirurgisk korrektion behövas för att behandla inflammation i leden, särskilt när det gäller patienter som låter sin TMJ att gå obehandlade under en längre tid.

  • Ice förpackningar kan användas för att minska svullnad relaterade till TMJ.
  • En person med TMJ.
  • Cheek smärta är ett symptom på TMJ.