Vad är en Mompreneur?

December 8

En mompreneur är ett nyligen myntade termen för kvinnor som etablerar företag hemma samtidigt fungerar som heltid förälder till sina barn. Den mompreneur rörelsen är en stadigt växande i USA som mödrar försöka hitta sätt att tjäna pengar, uttrycka sin kreativitet eller affärsmannaskap, och även att föräldern deras barn. Exakta siffror är svåra att hitta om exakt hur många mompreneurs utgör den nuvarande affärsvärlden, men det finns några statistik om tillväxten av hem-baserade företag.

En av dessa är den imponerande oberoende säljare listan på eBay - nära 500.000 människor är oberoende säljare för bolaget. Många av dessa är mammor som bara drabbats loppisar eller ta i gratis artiklar och sedan sälja dem på eBay webbplatsen. Vinst kan göras på de faktiska objekten, men de flesta vinster från denna stil av mompreneur görs genom bedömning frakt och hantering avgifter till poster. "Hantera" kan betyda en avgift ovanför fraktkostnaden att mompreneur får behålla som en del av hennes vinst.

Den mompreneur kan också få sin start genom att uppfinna något, ofta ett objekt som tilltalar andra mammor. Susan Dunk, som var nyligen med i Costco tidskrift, The Costco Connection, uppfann Småbarn Coddler, en pillowed enhet som håller små barn från att falla framåt i sina bilstolar. Hennes produkt som säljs extremt bra på mässor och Dunk snart kunna öka sin produktion värdet av produkten. Du kan nu hitta Småbarn Coddlers i leksaken och barns butiker.

Andra mompreneur typer kan göra samma typ av arbete de gjorde innan de fick barn. Istället för att arbeta i en stor revisionsbyrå, kunde en mompreneur starta sitt eget företag för att tillgodose hennes föränderliga schema. Mompreneur jobb varierar oerhört, men många av dem är ganska lönsamt. Folk kan köra dagis, skapa produkter, design smycken, frilans skriva eller säljer produkter från hemmet (Mary Kay, Avon). Inte varje mompreneur gör en produkt att sälja, men alla av dem återuppfinna hur de kan göra affärer och många gör en stabil vinst medan du gör det. De mest framgångsrika mompreneurs kan göra exceptionella löner, men inte varje mompreneur lyckas.

Därför finns det nu böcker och många webbplatser ägnas åt att ge råd till blivande mompreneur. Dessa råd om hur man får finansiering för att starta ett företag, hur man skapar en affärsplan, och de tjänar också som en utmärkt mötesplats. Att prata med andra mammor är ett bra sätt att göra affärskontakter för mamma tänker köra sitt eget företag.

En av de viktigaste frågorna för mompreneur står inför är att lära sig att balansera kraven från sina barn med behov hennes verksamhet. Det är därför många platser råda människor nya till att driva ett företag för att skapa små realistiska förväntningar som inte kommer att orsaka för mycket av en börda för speciellt små barn. Den kunniga mompreneur lär hur man arbetar under dessa tider när hennes barn kräver minst tillsyn, och även snabbt lär sig att säga "nej" till företagens skyldigheter som kommer att ta tid borta från sin familj. Hon kan arbeta runt barns skolscheman eller tupplur gånger för att maximera sin tid med familjen.

Den mompreneur rörelsen är intressant, uttrycker de förändrade attityder till vistelse hemma mödrar. Kreativa mödrar som inte vill stanna hemma är nu att hitta massor av sätt att göra det, utan att nödvändigtvis offra intäkter. Det kan inte sägas att alla mompreneurs alltid kan perfekt balansera arbete och familjens behov, men de har en bättre chans att kunna erbjuda denna balans genom att vara sina egna chefer.

  • En mompreneur bryr oftast för hem och barn och samtidigt tjäna en inkomst.
  • En mompreneur får försöka arbeta runt hennes barns tupplur eller skolschemat.