Hur kan jag få min hund att ta medicin?

October 8

Att få en hund, eller något husdjur, för att ta medicin kan vara en utmaning. Läkemedel för hundar kommer i flera former, inklusive piller, vätskor, suppositorier och injicerbara preparat. Diskutera alltid medicinering alternativ med din veterinär när ditt husdjur behöver ta medicin, eftersom veterinären kan ha några förslag eller kunna förskriva ett läkemedel i en annan, lättare att ta form. Vissa apotek erbjuder även smaksatt medicinering: du kan få flytande medicin som smakar bra, vilket gör processen mycket enklare.

Det finns olika tekniker för att använda beroende på vilken typ av medicinering administreras, men det viktigaste att komma ihåg som ett sällskapsdjur ägare är att du ska behålla lugnet när ger din hund medicinering, och att du vill dosen hamna i husdjur, inte på dig själv, möbler, eller taket. Vistas lugn också håller din hund lugn. Om du närmar dig den med en optimistisk, avslappnad attityd, kan du ofta få det att ta medicinen innan den inser ens vad som hänt. Att vara lugn kommer också att ge det ett positivt samband med att ta medicin.

Om du ger din hund ett piller, det enklaste sättet att få det att ta det är att dölja den i något annat. Våt mat, en liten köttbit, eller annan behandling kan täcka upp ett piller väldigt lätt, men du bör kontrollera med din veterinär för att säkerställa att godsaker är ok. Den behandling kommer dölja pillret själv tillsammans med smak, och är mycket lättare att ge än en vanlig piller. Om du inte kan ge din hund en behandling och måste administrera piller tydligt, bör du använda metoden för att administrera flytande läkemedel.

Att få en hund att svälja flytande läkemedel kan vara en utmaning. Börja med att säkra ditt husdjur: om den är liten, knäböj på golvet med den i mellan benen och benen i kors så att den inte kan backa ur. Om den är större, anlita en assistent för att hålla den. Rita den flytande medicin till en oral spruta i erforderliga dosen. Om du kan få hunden att öppna sin mun, försiktigt spruta medicinen ner sin hals. Om det motstår öppnar sin mun, skjut sprutan i bakom bakre tänderna. Massera försiktigt strupen för att kontrollera att medicinen har svalts.

Om din hund har ordinerats ett suppositorium eller injektion, kommer din veterinär instruera dig i hur man använder det. I båda fallen, se till att använda handskar så att dina händer är rena, och följ anvisningarna exakt så att du inte råkar skada ditt djur. Med intramuskulära injektioner, kommer de flesta veterinärer demonstrera teknik du behöver använda för att ge medicinen på ett säkert och smärtfritt.

  • Det är lättare för att ge en lugn sällskapsdjur medicinering.
  • En veterinär kan ha möjlighet att föreslå sätt att ge en hund medicinering.
  • Om ägaren förblir lugn, bör det hjälpa hunden förbli lugn medan läkemedlet administreras.
  • Vissa sällskapsdjur mediciner kommer i tablettform.